Een briefje aan Dutroux (007)

05 april 2017
Hits: 427

woensdag 16 februari-2005
Toch nog even nazeiken over dat dossier-Leyens dat ooit schielijk en met een diepe zucht door onderzoeksrechter Jacques Langlois terzijde is geschoven. In dat dossier was namelijk ook een verklaring opgenomen van Hélène Salmain uit Namen. Die kwam tegenover een paar speurneuzen tot de volgende niet oninteressante ontboezeming:

"Wat Dutroux betreft viel mij iets te binnen toen ik hem op de televisie zag. Ik meen hem herkend te hebben als iemand die bij genoemde Leyens over de vloer kwam. Leyens is een ondernemer van een jaar of zestig die in Dave woont vlak bij de stuwdam van Tailfer.

Het is hetlaatste huis voor de sluis. Ik heb Dutroux gezien op Leyen’s erf. Hij stapte uit een wit bestelbusje en glimlachte naar me toen ik met mijn wagen voorbijreed. Het was op een zaterdagochtend, een hele tijd voordat Julie en Melissa werden gevonden
”.

Dat is dus de tweede getuige die verklaarde dat zij Dutroux had gezien in de buurt van Francois Leyens*. Maar hé, Langlois is geen Connerotte. De onderste steen boven? Nog niet eens de bovenste.

* Zie ook aflevering 4 van deze serie dd. 17 januari.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Aantal keren bekeken: 427
Een briefje aan Dutroux

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch