Henk (002)

02 april 2017
Hits: 420

maandag 28 juli-2003
Ook een toffe gozer die Paul Wolfowitz. Is de Amerikaanse onderminister van Defensie. De tovenaarsleerling van Herr Rumsfeld. Vooral Henk Kamp, onze eigen sabelkwast, moet erg blij met hem zijn. Want Paul heeft de laatste dagen in een hele reeks teeveeprogramma’s wijze woorden gesproken. Woorden die de geschiedenisboekjes zullen halen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de volgende uitspraak:
“De aard van terrorisme brengt met zich mee dat inlichtingen op dat terrein qq. duister zijn. Ik denk dat de les van 9/11 is dat als je niet bereid bent tot actie over te gaan op basis van duistere inlichtingen je pas kan handelen na de gebeurtenis en dat betekent in dit geval na de vreselijke dingen die dit land heeft moeten doorstaan".
Kijk, dat schept ruimte. Als dus een linkmiegel van Berlusconi’s geheimedienst weer wat nep-documenten in elkaar flanst over een duistere deal tussen Niger en -noem eens wat- de ayatollah’s in Teheran, dan heeft Wolfowitz verder geen bewijzen nodig om Iran te laten kennismaken met de Pax Americana. Als een fröbelclubje in Londen bewijzen zegt te hebben dat een paar snorren in Damascus binnen 46 minuten (45 is sinds kort ongeloofwaardig) een bio-chemische boodschap kunnen afleveren dan krijgt Syrië binnen een paar weken een door Washington benoemd democratisch regime. Alles in naam van de strijd tegen het internationaal terrorisme. Als dus straks onverhoopt de eerste Nederlanders sneuvelen in het bevrijde Irak dan kan Henk Kamp bijvoorbeeld gerust zeggen dat de AIVD over bewijzen beschikt dat Saddam’s intifadalisten van plan waren om via een stel shoarmazaken in Rotterdam en Eindhoven een moeilijk te beheersen vorm van diarrhee te verspreiden. Om op die manier de Nederlandse economie nog verder te ontwrichten. Om dat te voorkomen zijn Nederlandse soldaten niet achteraf maar preventief naar Irakees niemandsland gestuurd (geheim!!). Dat zij dààr bij hun rug op schijten is het risico van marinier zijn. Hadden ze maar een ander vak moeten kiezen. Politicus of zo. Net als Henk. In september of daaromtrent kan over het bewuste onderwerp nog wel wat nagezeken worden in de speciale kamercommissie die voor dit soort lulverhalen ooit is geïnstalleerd. Maar niet al te diepgaand alsublieft. Daarna heffen de heren het glas, doen een plas en laten alles zoals het was. Waar terrorisme al niet goed voor is.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 420

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch