Dutroux en de notaris (006)

dinsdag 15 maart-2005
Wat was er gebeurd in het leven van Marie Francoise Nicaise, de advocaat van Dutroux die midden jaren negentig zo gemakkelijk voor hem kon interveniëren, dat de aandacht meer dan waard was? Maar dat door de in het veld zijnde rubberzolen zo listig terzijde werd geschoven? Dat was het volgende:

Marie Francoise was (is?) getrouwd met de liberale Waalse toppoliticus Daniel Ducarme, wiens reputatie begin 2004 een flinke deuk opliep. De oud-burgemeester van de wereldstad Thuin werd toen gedwongen zijn presidentschap van het Brusselse Gewest op te geven in verband met een paar zwarte gaten in zijn belastingopgave.

Zijn reputatie zou waarschijnlijk al eerder op een hellend vlak terecht zijn gekomen als de verklaring van Joao Antoine serieus was genomen. Deze inwoner van Thuin meldde zich op 14 oktober 1996 via de hotline bij de club van onderzoekrechter Langlois, die net Connerotte was opgevolgd. Hij verklaarde dat burgemeester Ducarme in de jaren tachtig het dochtertje van ene Guy Lerminiaux uit de Rue de la Couture had verkracht in aanwezigheid van een zekere Willy Chatel.

Buiten die Willy was er volgens Joao nog een getuige: Christian Etienne, chée Notre-dame 51 in Thuin. Voor een beetje rubberzool of bef gevonden vreten zou je zo zeggen. Voor zover wij weten is er van die zijde noppes gebeurd.

Hoe dit ook moge zijn, feit is dat de invloedrijke echtgenoot van Dutroux’ advocaat van dezelfde activiteiten werd beschuldigd als die waarvoor de schrik van België is veroordeeld.

Misschien was het net die ene keer dat Daniel over de schreef ging, maar dan nog krijgt de zaak rond Dutroux en de notaris met deze revelatie plotseling wel meer ballen. Stay tuned.

Dutroux en de notaris

  • Hits: 351
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch