Skip to main content

Jonkheer De Brauw's wraak (002)

08 april 2017
Hits: 489

vrijdag 15 augustus-2008
De Wraak van Jonkheer De Brauw komt zo wel heel erg letterlijk uit. Wijnand Duijvendak is gisteravond uit de Tweede kamer gestapt na een wervelwind aan beschadigende media-artikelen naar aanleiding van het persbericht dat hij recent naar buiten bracht om zijn nieuwe boek te promoten. Maar wat een hypocrisy! Toen De Wraak haar buit publiceerde in de Bluf! schreven alle grote media hierover en spraken er schande over dat er op het ministerie van Economische Zaken vergaande plannen werden uitgewerkt om Nederland te voorzien van een flink aantal kernenergiecentrales, terwijl tegelijkertijd iedereen in slaap werd gehouden met een "een brede maatschappelijke discussie". Vrijwel geen woord over 't zogenoemde "criminele" karakter van die inbeslagname.
Dat vandaag iedereeen, inclusief Duijvendak en GroenLinks, aan het roepen is dat je bij alle acties binnen de wet moet blijven is een lachertje. Elke journalist die een pak papier weigert aan te nemen omdat een bron dat wederrechterlijk van zijn werkplek heeft meegenomen is geen knip voor zijn neus waard. Een heel erg groot gedeelte van zeer maatschappelijk belangwekkende zaken is naar buiten gekomen omdat mensen uit de school klappen, of daarmee als klokkenluider - inclusief "veilig gesteld" bewijsmateriaal - naar buiten komt.
De meeste zogenaamde onthullingen zijn een "opgewarmde Siebelt-prak", en Joost de Haas van de Telegraaf (we hoorden net tot ons genoegen dat daar een heel stel mensen uitgegooid gaan worden om de zoveelste reorganisatie door te voeren ter meerdere eer en gloria van de aandeelhouders) moet helemaal zijn mond houden want hij doet niet anders dan datgene waar hij anderen van beschuldigt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Jonkheer De Brauw's wraak