Cold Turkey (039)

maandag 7 januari-2008
En jawel, er komen naar aanleiding van de verklaringen van Sibel Edmonds in de Sunday Times van gisteren ineens namen bovendrijven van de Amerikaanse kloothommels die tegen een redelijke vergoeding verantwoordelijk waren voor de handel in onderdelen voor nucleair en conventioneel wapentuig plus bijbehorende geheime documentatie. Die redelijke vergoeding kwam uit Turkse spaarvarkens die waren vetgemest met drugsgeld. Het Britse zondagsvod durfde de naam van de grootste boef uit Sibels rijtje, de BUZA-boy, nog niet te noemen. Maar het blijkt om ene Marc Grossmann te gaan. Voormalig "staatssecretaris" en de derde man op het ministerie. De anderen? Komt ie: Richard Perle, Douglas Feith, Eric Edelman, Brent Scowcroft en Larry Franklin. Allemaal hoge regeringsfunctionarissen. Dan is er nog een stel Congresleden die in hun schoenen hebben staan te pissen: Dennis Hastert, Roy Blunt, Dan Burton, Tom Lantos, Bob Livingston en Stephen Solarz. En tenslotte nog een pluk denktankers: Graham E. Fuller, David Makovsky, Alan Makovsky, Yusuf Turani en Sabri Sayari. O ja, ook nog een Turkse dude: Mehmet Eymur.
Die laatste jongen is een voormalige speurneus van de Turkse Contra Spionageclub, die in het in het verleden betrokken is geweest bij een paar massale slachtingen. Tegenwoordig geeft ie leiding aan een irreguliere groep binnen de Turkse Militaire Inlichtingendienst MIT.
En dat sluit dan weer wonderwel aan bij zijn Gladioverleden. Verder doet ie nog wat dances with Grey Wolves en andere groepjes uit het ultra-rechtse verenigingsleven. Kortom, met Mehmet heb je nooit een dull moment. Echt een feestbeest, dat misschien ook ooit eens in de koplampen van Huseyin Baybasin terecht is gekomen. Zou ons niet verbazen.
Nog even een leuk detail voor we eruit gaan. Marc Grossmann had generaal Mahmoud Ahmad, het hoofd van de Pakistaanse inlichtingendienst ISI, op visite op het moment waarop de medewerkers van Bin's Flying Circus hun kunstje uitvoerden op Manhattan. Onder leiding van Mohammed Atta, die een paar weken tevoren nog een tonnetje dollars van generaal Ahmad had gekregen voor het betalen van de gas- en lichtrekening en een bezoekje aan een drijvend casino voor de kust van Florida. Toeval? Our ass. Stay tuned.

Cold Turkey

  • Hits: 403
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch