Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (158)

01 juni 2015

maandag 14 juli-2014
Wel een hele ouwe doos. Die barones Elizabeth Oldfield Butler-Sloss geboren Havers. Ze is van 1933, maar ze mag van Cameron cs. toch het onderzoek leiden naar elitair koterhopsen. Nou hoef je als je tachtig bent nog niet seniel te zijn en Elizabeth was in vroeger dagen een zeer gewaardeerde pruik. Maar ze is ook de zuster van Sir Michael Havers. En die was in de vroege jaren tachtig als advocaat-generaal verantwoordelijk voor het onder tafel frummelen van de meer dan 20 koterhopsklachten tegen de door ons al eerder tegen het stuitje getikte PIE-student Sir Peter Hayman (1).
Naar nu pas blijkt, was dat geen staaltje van ongepast humanisme of het matsen van een deftige partijgenoot. Er is namelijk een Conservatieve wisselfluiter opgestaan. Ene Anthony Gilberthorpe.
In de eerste helft van de jaren tachtig ging hij tijdens partijcongressen in Blackpool in Brighton op verzoek van hoge bonzen regelmatig op zoek naar jonge tot zeer jonge boys die bereid waren om tegen een aardige financiële vergoeding en vrij drinken en snuiven met de hoge mieters te party-bonken. Volgens de voormalige partij-activist waren bij die homosensuele boonga boonga-parties naast verschillende ministers uit het kabinet-Thatcher ook Conservatieve kanjers als Keith Joseph, Rhodes Boyson en dr. Alistair Smith aanwezig. En niet te vergeten ... Sir Michael Havers, de broer van barones Butler-Sloss en beschermheer van Sir Peter Hayman! Soms vond zo'n party plaats in een zwembad, dan weer op luxe hotelkamers (2). En de tonelen die hij daarbij aanschouwde zal Anthony niet gauw vergeten. Oh, btw.: hij stelde in die tijd ook première Thatcher op de hoogte van de parties. Vertrouwen in het onderzoek? U? Stay tuned.

(1) Nieuwsgierig? Op naar de zoekmachine.
(2) Vgl. de Belgische Pinon-files. Die komen ondermeer aan de orde in het artikeltje "Klets, klets" van 17 maart 2009.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort