Bandstoten tegen Desi (005)

maandag 21 maart-2005
In aflevering 2 van dit stukje historie van het Copa-team kwam zijn naam al voorbij als een belangrijk contact van Wilfried Carlos Tjon a Loi: Henk de Zeeuw. Wat zegt het rapport van coördinator Van Winsen daarover? Het volgende:

“Gerrit Jan (Henk) de Zeeuw, geboren 11/06/1953.

In dit schema een van de vier hele grote jongens. De Zeeuw zou zich momenteel op grote schaal bezighouden met de invoer van zowel hard- als softdrugs samen met Cock Steenbergen. De Zeeuw is (mede-) eigenaar van de volgende bedrijven:

Enteco International BV, via Wilfried Tjon a Loi van Holland International Service AVV en diverse horecabedrijven waaronder Intermezzo.

De Zeeuw zou zich met Fred Seitzinger bezighouden met grote hashtransporten. Bij afwezigheid van De Zeeuw zou Seitzinger de verantwoordelijke man zijn.

Zo zou Bob van Niekerk, de “luitenant” van De Zeeuw, de horecazaken van De Zeeuw regelen en exploiteren en zelfs zelf de beslissingen mogen nemen m.b.t. criminele zaken. Betreft vooral hash uit Marokko.

Andere contacten van De Zeeuw in deze zijn o.a. John van der Wel, El Guebli, Erwich (deze drie personen waren o.a. betrokken bij de inbeslagname van die tien ton hash op 2/12/91, waar De Zeeuw achter zou zitten), Sjaak van Vliet en Kobus Lorse.

Een paar losse doch niet onbelangrijke opmerkingen betreffende De Zeeuw:

hij zou overal en nergens verblijven; hij zou ergens in Rotterdam een flatje hebben; dan weer zou hij per 29/5/91 naar Marokko uitgeschreven zijn (heeft twee adressen in Casablanca); ook zou hij zowel een adres in Utrecht als in Loenen aan de Vecht hebben en hij zou behalve in Nederland ook nog in Spanje behalve een mooie bungalow enige bars en restaurants hebben waar hij vaak verblijft.

laatste info betreft het feit dat hij het huis van André van Duin gekocht heeft (wel even voor alle duidelijkheid stellen dat André van Duin absoluut niets met het criminele milieu te maken heeft) (1);

bij problemen met politie en/of justitie zou Carlos Kieft als advocaat fungeren voor zowel De Zeeuw als Seitzinger; goed voorbeeld was laatst het geval in Spanje waarbij De Zeeuw na een vechtpartij met gebruik van vuurwapens door de Spaanse politie aangehouden werd en Kieft linea recta richting Spanje moest om De Zeeuw zijn zaken te behartigen
”.

Leuk hè, zo’n internationaal breiwerkje te zien ontstaan dat via de band gerelateerd wordt aan Desi en consorten? Met zowel bekende als minder bekende figuren. Oké, een wat verouderde broddel misschien, maar wat is het heden zonder verleden? Daarom breien wij de komende tijd onverdroten verder. Zeker nu Desi zijn veroordeling tot 11 jaar cel vanwege zijn betrokkenheid bij de smokkel van 470 kilo coke in 1997 gaat aanvechten bij de Hoge Raad. Dus lieve liefhebbers van één recht, één averecht: stay tuned.

1. Zie voor andere dangerous liaisons van André aflevering 45 van de serie “Van Estoril naar Zandvoort” dd. 16 maart 2005.

Bandstoten tegen Desi

  • Hits: 502
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch