Doggies (006)

zaterdag 9 februari-2008
O zeker. Wij oogsten veel waardering voor deze serie. Maar we werden recentelijk toch heel licht op de kootjes getikt. Het ging om een detail, maar toch. In aflevering 3 beweerden wij namelijk dat er geen Zuidspaanse hond meer doorkwam op Schiphol. Was een mededeling van een functionaris van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming en wij dachten daar blind op te kunnen vliegen. Bleek niet zo te zijn. Af en toe druppelt er toch nog wel eens een natte neus tussendoor. Ook weer niet zo verwonderlijk, want we hebben het wel over het lekke troetelkind van oompje Cerfontaine, waar via de personeelsingang god en zijn mallemoer blijkbaar naar binnen en buiten kan worden gedragen. Terwijl wij als sullige passagiers zijn overgeleverd aan een blauwe sprinkhanenplaag van V(MBO)-niveau. Gaat Gerlachje wel iets aan doen. Het personeel en de uitzendkrachten moeten zich binnenkort ook 37 uur voor hun shift begint bij de poort melden voor controle.
Terug naar de dogs. Terug naar Zuid-Spanje. Zomer vorig jaar stond op Zaventem een hele teeveeploeg van ATV klaar om de cocker spaniel Zander te verwelkomen. Zogezeid de duizendste adoptiehond die ACE, het zielige-honden-vehikel van Fabienne Paques (1), naar de Lage Landen stuurde. Heel verhaal erbij. Dat Zander zonder chip ergens was aangetroffen. Dat ie normaliter al door de gehaktmolen was gegaan, ware het niet dat ie werd aangeboden aan Fabienne. Dat zij Zandertje met niet aflatende zorg weer op de poot had gekregen. Ja zelfs aan een van zijn ogen had laten helpen. Mogelijk omdat ie niet tegen contactlenzen kon en een bril geen gezicht was. Toen ie weer helemaal tiptop was had Fabienne hem op haar site ter adoptie aangeboden. En met succes.
Ja, jammer allemaal, maar die duizendste hond heette geen Zander, maar Yambo en was gestolen uit de tuin van zijn Spaanse eigenaresse. De juriste Susana P. M. Die had er alles aan gedaan om haar levensgezel terug te vinden. Zo had zij bij die speurtocht ook een vergeefs bezoek gebracht aan El Refugio, de outfit van La Paques, waar ze haar telefoonnummer en adres had achtergelaten. Maar nada.
Vanuit Nederland getipt zocht Susana in een later stadium contact met Fabienne en vroeg haar wat er met haar spaniel gebeurd was. Dat liep uit op een tsunami aan onverkwikkelijkheden en uiteindelijk op een aanklacht van de zijde van Fabienne. Zij beschuldigde haar tegenstandster van laster en bedreigingen. De kadi verklaarde kortgeleden die klacht ongegrond.
Inmiddels gaat het goed met de geadopteerde Zander/Yambo. Dank u. ACE functioneert als vanouds dankzij braderieen, barbecues en ophaalparties. En Susana? Die heeft een andere hond genomen. Stay tuned.

1. zie aflevering 2 dd. 23 januari 2008

doggies

  • Hits: 376
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch