Skip to main content

ABC-tje (012)

25 februari 2017
Hits: 586

woensdag 14 oktober-2009
Toeval bestaat niet. Wanneer begonnen die halve minister De Jager en wij over die 15 steenrijke Nederlandse famieljes die waren komen bovendrijven in het onderzoek naar het ouwe speelgoed van Johnny Deuss? Begin oktober of zoiets? Juist. Denk je wat er gebeurt ? Blijkt de Centrale Bank van de Antillen een vette zeperd te hebben geladen. Zit zo. De Bermuda Commercial Bank (BCB) was vroeger voor 46 procent in handen van Johnnyboy. Toen die na het bekend worden van zijn klaverjassen met de BTW en niet bestaande oliederivaten (1) van het podium werd getrapt nam voornoemde Centrale Bank de boedel over. Sterker nog, de centrale bijdehandjes namen twee jaar geleden nog een toetje aandelen BCB voor bijna 9 meloen dollar over en kwamen daarmee op 49 procent uit. Nou het mooie:
op 5 oktober was dat pronkstuk op Bermuda nog ruim 55 meloen dollar waard, op 6 oktober nog maar 31 meloen en een stukkie. Nog mooier: geen hond weet wat er gebeurd is. Geen kip. Geen hagedis. Geen beo. Niemand uit de lokale dierenwinkel. Heeft iemand onverwachts geld opgenomen? Is er net als in een andere randgemeente ook daar een run ontstaan? Onbekend. Nou hebben ze gisteren op de Pontjesbrug in Willemstad wel Hirsch Ballin voorbij zien rennen, maar dat was meer uit lijfsbehoud. Nee, het moet iets anders zijn. Maar wat? Wordt naar gevlooid. Stay tuned.

(1) Dat nieuws van die niet bestaande oliederivaten kwam uit onze koker. Zie daarvoor aflevering 4 van “Licht in de deussternis” dd. 6 oktober!!

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017