Skip to main content

Facecake (001)

05 april 2017

vrijdag 18 januari-2013
Bent u ook zo verslaafd aan Facebook? Komt hier een verrassing. In de Amerikaanse alternatieve pers is een interne memo in omloop die november vorig jaar geschreven zou zijn door Zijne Heiligheid Mark Zuckerberg, het baasje van het populaire sociale medium. Om te sonderen bij zijn (hoge) medewerkers hoe zij tegenover een van zijn nieuwe ideeën stonden. Tekst:
“Uit onze gegevens valt op te maken dat onze gebruikers haast obsessief loyaal zijn. Alle indicaties geven aan dat een overgang naar een maandelijks betalingsmodel in het tweede kwartaal van 2013 succesvol zal verlopen. Wij verwachten wel degelijk enige oppositie bij de invoering ervan, maar die hobbels in de weg zullen spoedig achter ons liggen. Uiteindelijk zullen de aanzienlijke winsten een eventuele terugslag die wij als onderneming zullen ondervinden volledig rechtvaardigen”.
Het bedrag dat vriend Suckerberg in mind had zou 10 dollar per maand zijn. Op zich is dat al om over je plas te gaan, maar het idee dat ze bij Facebook je creditcard- of bankgegevens gaan opslaan is nou ook niet iets waarvoor je vervroegd te carnavallen gaat.
Is dit nieuws waar? De betrokken journalisten hebben geprobeerd een reactie los te peuteren bij Mark zelf en andere Bookwurmen, maar voorlopig noppes. Wij houden voor u de hand op onze lifeline. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017