Pikzwart (002)

26 maart 2017
Hits: 358

vrijdag 20 november-2009
Die jongens van de firma Xe aka Blackwater zijn net Haarlemmer olie. Ze zijn overal goed voor. Zo arriveerden op 3 november jl. 202 zendelingen van deze fijn-christelijke voorhoede via Heathrow in Pakistan, waar ze door de douane rapido en zonder de gebruikelijke shitcontrole door een zijdeurtje naar buiten werden geloodst. De meesten namen hun intrek in het luxueuze Pearl Continental hotel in Peshawar. Heul toevallig ook het geplande onderkomen van het Amerikaanse consulaat aldaar.
Deze verse vertegenwoordigers van de Nobelprijswinnaar voor de vrede in het roerige gebied zijn hun collega's daar te hulp geschoten om "het Amerikaanse hulpprogramma in de regio" te beschermen. Nou, hoe dat hulpprogramma eruitziet weten we wel zo'n beetje. En we mogen aannemen dat de inwoners van Peshawar ook niet achterlijk zijn. Per saldo doen de onderdanen van directeur Erik Prince dingetjes die niet staan vermeld in het Amerikaanse handboek soldaat. Valse vlagoperaties ism de CIA, bommetjes laten ploffen op drukke markten en pleinen, handelen in allerlei ongein, links en rechts mensen verhoren met methodes waarvan de vader van Maxima nooit gehoord had, alles neuken wat los en vast zit, kortom echte vredesoperaties. Onder het motto "yes, we can". En bovendien tegen een Princelijk honorarium waar zelfs meneer Zalm you tegen zou zeggen.
Soms gaat het in alle drukte wel eens fout. Zoals in 2007 bij een aanslag in Irak waarbij zeventien burgers het loodje legden. Blackwater bleek de dader en de firma dreigde zijn Iraakse vergunning kwijt te raken. Geen nood. Er werd een meloen dollar uitgetrokken voor het steken van penningen op de juiste plekken tussen Eufraat en Tigris. Daarmee werd hun vroegtijdige aftocht uit Saddammeke's voormalige zandbak voorkomen, zij het tijdelijk. Officieel is hun missie daar nu afgelopen, maar ze zitten er nog steeds. Sterker nog, ze kregen er onlangs nog wat vers gedrukte greenbacks bij.
Die omkoopaffaire dreigt trouwens een rechtzaak te worden in de States. Dreigt, maar het zal wel met een ouwejaarssisser aflopen. Erikje weet teveel van allerlei narigheid. En een Sibel Edmonds is genoeg. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 358

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch