Skip to main content

Daar wordt aan de deur geklopt

maandag 23 juli-2012
Het IMF heeft nog niet gezegd dat Griekenland verdere "hulp" wel kan schudden of wie meldt zich in Athene? De vermaarde sigarenliefhebber Bill Clinton. Als redder in de nood. Met een zak met poen. Tachtig meloen dollar om te beginnen. Om te investeren in het noodlijdende Griekse bedrijfsleven. Praten we niet over een bescheiden handelaar in feta en dadels, die niet kan pissen van de armoe, maar de wat grotere jongens.
Nou is Billyboy toevallig ook een vooraanstaande lobbyist van Noble Energy. Een Amerikaanse grootonderneming die zich een ongeluk zoekt naar olie en gas in de wereld. En hoe toevallig nou, Noble heeft een paar jaar geleden in de Griekse wateren een zootje olie en gas aangetroffen. Genoeg om op termijn schijt te hebben aan IMF, ECB, Wereldbank en andere martelwerktuigen.
Noble werkt in het oostblok van de Middellandse Zee nogal heftig samen met een stel Israƫlische uitbaters en dus zal niemand van verbazing achterover vallen in de matzeballensoep, dat de polletieke sfeer tussen Athene en Tel Aviv er een is van mandolines in the moonlight.
Vraagje aan de klas: Wat komt Bill Clinton werkelijk doen in Athene? Geweldig. Allemaal goed opgelet. Iedereen een tien.

Klik hier om uw reactie toe te voegen