Skip to main content

Kajsa Ollongren

16 november 2017

Met Geert Wilders winnen we echt de volgende oorlog niet. Zoveel kunnen we wel vaststellen aan de hand van de belabberde manier waarop hij het dossier Ollongren behandelde. Onze polderpopulist maakte een ding van het dubbele paspoort van de nieuwe minister for the interior. Dat kun je wel doen maar dan gaat de halve Kamer op on hold. Wat dat betreft lijken we een beetje op Australie.
Die Zweedse moeder van Ollongren, daar gaat het helemaal niet om. Zelf werd ik pas aan het denken gezet door de in menige aan haar gewijde biografie vermelde Finse connectie van Kajsa. Hierin is zij van adel, van Finse adel nog wel. Maar eh... die heb je niet, Finse adel. Finland viert volgende maand pas het honderdjarig bestaan en adel dat is, zoals we allemaal weten, iets van tig lang geleden.
Kajsa is dus niet van Finse adel, en ook niet van Zweedse. En dan blijft er in het Finse nog 1 bloedgroep over die zich blauw noemt: de Russische. En voor Wilders en trawanten: Kajsa zelf doet daar ook niet geheimzinnig over. Februari van dit jaar sprak ze bij de opening van de tentoonstelling 1917  Romanows en Revolutie en had ze het onder meer hierover:

'Mijn roots (liggen in) St. Petersburg in de 19e eeuw. Het was de hoofdstad van een gigantisch rijk, dat een zesde deel van de landoppervlak van de aarde besloeg. Het groothertogdom Finland maakte deel uit van dat rijk. En daar kwam de familie ‘Ållongren i Finland’ vandaan. Al generaties lang een officiersgeslacht. Constantin Ollongren trad in 1867 in dienst bij de tsaristische garde. Hij overleed jong. Na zijn vroege dood werd zijn weduwe Alexandra aangesteld als gouvernante van de kleine Nicolaas, later bekend als de laatste tsaar van Rusland. Alexandra verhuisde daarom naar het paleis. En zo kwam het dat de jonge zoon van Constantin en Alexandra - zijn naam was Vladimir - samen met zijn leeftijdsgenootje Nicolaas opgroeide aan het Hof in St. Petersburg. Vladimir Ollongren was mijn overgrootvader.' (zie hier de bron)

Geen lijk in de kast dus wat dat betreft. Maar natuurlijk wel een hele rare smaak in de mond over Kajsa's zeg maar maiden speech tot ons allen. Want die ging vooral over de Russen. Dat die ons van nepnieuws zouden voorzien etcetera. Klinkt toch raar uit de mond van een jonkvrouwe wiens opa tegen de Romanovs aanschurkte...

(JoopFinland)

Erik Pezeti
Beetje flauw. Je kunt ook zeggen: een officier bij de tsaren heeft niet zoveel op met de Bolshewieken en dus ook niet met degene die het Soviet rijk nieuw leven wil inblazen. Niet dat dat hout snijdt maar niet minder dan de invalshoek hierboven.
JoopFinland
En nu maar wachten op het moment dat Kajsa van de euthanasiastenpartij samenwerking met Baudet gaat zoeken....
Faraday
Noblesse oblige! evenwel niet voor de nieuwe tsaar: alias Dobby, Grote Poe, euh Poetin dus.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 november 2017