Skip to main content

Kafka in Zeist (044)

31 januari 2016

We zijn uitgenojigd. Door Marieke Exler. Dat juridische meisje van de gemeente Zeist. Om onze vragen over de bouwsels van Jos en Geertje toe te lichten op het gemeentehuis (1). En dan kon zij weer het standpunt van haar werkgever lozen. Nou, we hebben besloten om niet op de uitnodiging in te gaan. We zijn daar al eens eerder geweest en als we ons goed herinneren was de koffie gewoon niet te hachelen. Bovendien kennen we het standpunt van de gemeente Zeist al uit de briefwisseling met Joop van den Hemel en hoe moet je met goed fatsoen terugkeren op je schreden als je je al zo hebt geconformeerd aan het wheelen en dealen van Jos en Geertje in deze kwestie?
Lekker bruggetje. We hebben het al eerder gehad over de interessante loopbaan van de uit 1955 stammende Geertje. Insinger, Ten Cate, Mill Hill. Impressive. Maar er is meer. Was het de Italiaanse sfeer in Lugano, de lokroep van het Como meer, de ossobucco en tiramisoetje toe of gewoon een lading prettige pegels? We weten het niet, maar plotseling vonden we haar naam terug bij een plukje nieuwe bestuurders van Bracco Imaging Holding. Een wereldwijd vehikel op het gebied van medisch onderzoek met een administratief plekje aan de Amsterdamse Strawinskylaan (where else) en voor moederholding Scalini een onderkomen aan de De Lairessestraat (where else), maar Italiaans in cuore en redini.
Het opperhoofd van Bracco is Diana Bracco. Geen dommerdje, die Diana. Doorgestudeerd in scheikunde, voorzitter hier, bestuurder daar, doet iets sociaals, bemoeit zich met Kunst en staat in maart voor de kadi in Milaan wegens het naaien van de blauwe brievenbrigade en fraude voor iets meer dan 1 meloen. Hield ondermeer verband met de verbouwing van haar boot en haar deftige onderkomen, die ze in de boekhouding van Bracco probeerde weg te frummelen. Schijnt ook daar niet te mogen. Kan of kon Geertje daar wat aan doen als interne deskundige op cijfertjesgebied? Voor zover wij kunnen waarnemen niet. Maar hoe leuk kan het zijn? Zo zit je te keuvelen over een saunaatje, een schuttinkie, een riooltje en een badderbad vol grondwater en zo maak je een duik in de wereld van de haute finance. Kleine wereld. Stay tuned.(1) Zie aflevering 42 van deze serie dd. 21 januari 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 januari 2016
Kafka in Zeist