Skip to main content

Kafka in Zeist (042)

31 januari 2016

Hoe zou het met haar zijn? Met Marieke Exler. Zij is juriste bij de gemeente Zeist en treedt in het krijt als bijvoorbeeld haar werkgever of een van de apparatchiks een scheef schaatsje heeft gereden. Zoals in het gevalletje Arts/Van Eldrik. Om ons daarin wat helderheid te verschaffen trokken wij maar weer eens de stoute Scapino's aan en schreven Marieke gisteren de volgende mail. Komt ie:

Geachte mevrouw Exler,

Ten behoeve van de serie “Kafka in Zeist” op onze website www.stelling.nl zouden wij graag van u willen weten hoe de gemeente Zeist juridisch denkt weg te komen met de hoogst merkwaardige procedure die door een van haar ambtenaren is gevolgd in het geschil tussen Arts/Van Eldrik en Van den Hemel. Eerst zou volgens de betrokken ambtenaar geen vergunning nodig zijn voor de aanleg van een zwembad, omdat het zich onder het maaiveld bevond. Maar in een later stadium adviseerde hij Arts/Van Eldrik om toch die bewuste vergunning aan te vragen. Dat die aanvrage in een absolute wereldrecordtijd werd gehonoreerd moet bij u als jurist toch ook de nodige vraagtekens hebben opgeroepen.
Een heel ander chapiter is de aanleg van een sauna, een schutting en een guest house op de erfgrens. Deze bouwsels bevinden zich wel degelijk boven het maaiveld. Gisteravond, bij de vertoning van een documentaire over de herindeling van kamp Beukbergen, mochten wij van een hoge ambtenaar van de gemeente Zeist vernemen, dat ten aanzien van de in de loop der tijd illegaal opgetrokken loodsen, schuurtjes etcetera een strikte handhaving zou worden betracht. Dat is dus in schrille tegenstelling tot de houding die de gemeente Zeist heeft aangenomen in de Vossenlaan en wij zouden graag van u willen horen waarom voor die afwijkende procedure is gekozen
”.

Zoals gebruikelijk een heel keurig mailtje en helemaal volgens de regels van hoor en wederhoor.
En van een deftige gemeente Zeist met een joviale burgemeester als Koos Janssen verwachten wij in ieder geval op korte termijn een helder antwoord. Transparantie is een hoog goed nietwaar. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 januari 2016
Kafka in Zeist