Kafka in Zeist (037)

Ze is het nog niet. Voor zover wij weten. Maar het lijkt een kwestie van tijd voor ze als volwaardig lid haar entree maakt in het Gedeputeerde Statencircus. We praten over Jacqueline Verbeek-Nijhof, VVD-wethoudster in Zeist, bij wie wij in 2010 en 2011 al een paar flinke fiolen van onze gramschap op de stoep hebben gegooid. Aanleiding voor die wat ruwe actie was haar schimmige optreden bij heikele kwesties als de massale illegale aanwezigheid van Poolse slaven op een campingterrein en vette perikelen rond een zwembad, waarbij de aanwezigheid in de coulissen van heren als H. Wiegel en D. Wessels wat ons betreft geen onbelangrijk detail vormde (1). Wil niet zeggen dat er daarna niks meer te vertellen viel over het betrokken meisje. Een half jaar geleden werd ze nog beschuldigd van een gevalletje voorkennis, belangenverstrengeling en huisvredebreuk (2). Maar wat kneden en masseren wil nog wel eens helpen. Tot de hamstring gaat opspelen. Dan moet je oppassen. Vraag is of daarvan bij ons onderhavige druifje sprake is. Ja, er gaat een gerucht dat ze pittig close was met Kathalijne de Kruif. En nee, niet echt een aanbeveling, want dat VVD-meisje uit de gemeenteraad van Maarssen ging in februari van dit jaar voor de bijl omdat ze haar ambtsgeheim zou hebben geschonden. Helaas voor Kathalijntje werd ze bij dat schenden afgelegd door een smurfenteam. Ze werd namelijk verdacht van betrokkenheid bij de handel in soft, het beheer van een wasstraat en valsheid in geschrifte. Alles bij elkaar voldoende om haar voor vier weken achter een deur met een kijkgaatje te slingeren (3). Maar in hoeverre ben je verantwoordelijk voor de daden van vrienden en kennissen? Niet. Dus die hamstring gaat nog wel even mee. 
Iets anders. Jacqueline en haar echtgenoot zouden in 2008 een perceeltje grond hebben gekocht aan de Hobbemalaan in Zeist. Waarom doe je dat? Normaliter om er een stapeltje stenen neer te zetten. Moet je wel vergunning voor hebben en als in dat verband het bestemmingsplan moet worden gewijzigd kan het even duren. Nou kies je over het algemeen je buren niet zelf. Maar in de nabije omgeving van dat stukkie grond van de Verbeekjes is heel toevallig een interessant bedrijf gevestigd, dat zich bezighoudt met de handel in antieke heilige koeien en caravans. En ook daarover doen geruchten de ronde. Komt nog. We houden nog even de spanning erin. Stay tuned.

(1) Gaat heen en vermaak u mateloos met onze stukkies uit die jaren.
(2) Het AD had daarover dit te vertellen.
(3) Kathalijne zat in volstrekte afzondering. Op 19 maart mocht ze onder strikte voorwaarden de straat weer op. In juni wordt ze samen met zes andere onverlaten voor de kadi verwacht. 

Kafka in Zeist

  • Hits: 481
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch