Skip to main content

Kafka in Zeist (049)

25 januari 2018

Wat doe je in je wanhoop? Als een door jou gepraaide schade expert weigert je van dienst te zijn. Omdat ie bang is dat ASR hem van haar tiet afhaalt als ie met een schrijfblokkie en een potloodpuntje bij jou in de tuin gaat staan om de schade op te nemen (1). Dan neem je een andere bolleboos in de arm. In casu de firma Lengkeek. Een redelijk grote jongen op dit terrein. Je legt in een mail omstandig het hele verhaal uit (2) en je hoopt dat Lengkeek je uit de brand helpt. Maar al wat je krijgt is een herderlijk schrijven van de bedrijfsbef, Pietje Bosma. Kwootje. Komt ie:

Goedendag heer en mevrouw Van den Hemel.
Hartelijk dank voor uw onderstaande aanvraag. Wij hebben momenteel niet tot nauwelijks capaciteit om uw eventuele opdracht uit te voeren. Belangrijker is nog dat wij een vaste relatie hebben met ASR, zodat wij ons niet vrij voelen voor u op te treden in deze zaak. We adviseren deze zaak aan een ander expertisebureau voor te leggen”.

Nou, Pietje is in ieder geval eerlijk. Maar het is toch bij de dronken spinnen af, dat de factor ASR blijkbaar zo zwaar weegt dat een particulier het gewoon kan schudden als ie zijn door de buren veroorzaakte schade wil laten taxeren. Of is er toch ergens nog een burootje dat schijt heeft aan die verzekeringsmoloch in Utrecht (3)? Meldt u zich dan op korte termijn bij KM. Wij zorgen voor de rest. Stay tuned (JP).

(1) Zie onze bijdrage van gisteren.
(2) Prego. Dit is de mail.
(3) Zie voor meer ASR-dissonanten deze serie die ooit voor een gelijksoortige eilie zorgde bij het Financieele Dagblad.

Jacques
DAS is ook niets. Zij huurt tweederangs juristen in. Je kunt er beter niets meet te maken hebben. Van technisch hebben ze niets begrepen, laat staan van bèta-vakken. Het is terecht de minst gewaardeerde academische studie/opleiding. Als je een hoofd hebben voor Nederlandse quizzen dan haal je met vlag en winkel de eindstreep. Logica is een ander verhaal. In de raadkamer gebzuiken ze een sprongetje in de logica om tot een uitspraak te komen. Het kan net zo goed een paardensprong zijn. Dat is het geheim van de raadkamer. Proost. Ethiek gebruiken ze slechts als het hun goed uitkomt. De Nationale Ombudsman, op dit moment een oud-rechter, is het lachertje van de democratie. De wet is gemaakt voor de bovenklasse en geldt voor de onderklasse. De laatste wordt vooral bediend door de ombudsman. Zeuren over een ambtenaartje.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 januari 2018
Kafka in Zeist