Skip to main content

kraken gaat (gewoon) door hoor!!

Hits: 346

donderdag 22 oktober-2009
Waar de politiek haar hoofd afwend van het tekort aan woonruimte,
staat een kraakverbod wel hoog op de agenda. Aan de werkelijke
criminelen wordt voorbij gegaan. Huisjesmelkers, woningbouwcorporaties, speculanten en de overheid werken een tekort aan woonruimte in de hand.
Komende zaterdag 24 oktober zal er daarom een demonstratie plaatsvinden in Utrecht. Om te laten zien dat we het niet langer pikken! De woningnood is bij lange na nog niet opgelost (1). Toch wil de politiek een instrument om een zelf in woonruimte te voorzien, namelijk het kraken, moeilijker maken. Dit geeft speculanten, huisjesmelkers en woning- bouwcorporaties de vrije hand om het basisrecht op woonruimte schaamteloos uit te buiten.
Kraken gaat door, met of zonder een kraakverbod. Zeker zolang het tekort aan betaalbare woonruimte nog niet is opgelost. Studenten, gezinnen, starters, mensen met een lager inkomen, jongeren en ouderen, zij worden allemaal geconfronteerd met dezelfde problemen op de woningmarkt. Toch probeert de politiek met het initiatief wetsvoorstel kraken en leegstand ieder verzet tegen dit wanbeleid de kop in te drukken.
Kom daarom op zaterdag 24 oktober naar Utrecht. Laat zien dat we onze mond niet laten snoeren en dat we het kraken niet achterwege laten met een kraakverbod. Kom met je spandoeken, je muziek, vrienden en vriendinnen, en sluit je aan bij de demonstratie...
Zaterdag 24 oktober, 13:00 Mariaplaats Utrecht Kraken gaat door!

(1) lees de discussiebijdrage "Lang leve het kraakverbod" en ook deze uit RavageDigitaal.

Klik hier om uw reactie toe te voegen