Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (153)

01 juni 2015

woensdag 2 juli-2014
Weer een wisselfluiter. Een mr. X. Aan de overkant van het plasje. Heeft vroeger gewerkt bij Binnenlandse Zaken. En leverde een paar dagen geleden wat meer info over het PIE (Paedophile Information Exchange). Een “studiegroep” vol hoge mieters, waarin ook een enkele Nederlandse koterhopser in meejoriste. Wij wisten in aflevering 130 al te melden dat in de late jaren zeventig deze hufterclub subsidie ontving van de Britse overheid. Volgens voornoemde wisselfluiter ging het niet om een misselijk bedragje. In 1977 werd namelijk 35.000 Pond overgemaakt en in 1980 nog eens. In totaal 70.000 Pond dus, wat nu zo'n zes keer zoveel zou betekenen. Aan dat tweede bedrag ging pro forma een klein onderzoekje vooraf. In casu door mr. X. En die zag een beer op de weg. Het streven van PIE was om de minimum-leeftijd van hopsrijpe koters te verlagen en dat was volgens hem in strijd met de kinderbeschermende polletiek van het Ministerie van Gezondheid en Sociale Zaken. (1). X naar zijn baas. En wat zei zijn baas? Dat het PIE op verzoek van Special Branche-smurfen werd gesubsidieerd om zo in kaart te kunnen brengen welke hoge klootzakken zich met koterhopsen inlieten en dus rijp waren voor chantage. Zowel van buitenaf als door Special Branche zelf. X ging door de knieën en PIE kreeg zijn poen.
Op het oog makes it sense allemaal. Maar toch lijkt dat Special Branchegedoe wat onzinnig gezien het feit dat de toenmalige nummer twee bij MI6, Sir Peter Hayman, een van de betrokken hoge klootzakken was (2). Maar goed, het woord is gevallen: chantage. Daar draait het om in deze container vol hoge vuiligheid. Niet alleen in Engeland. Ook hier. Of het nou gaat om koninklijke hoogheden, secretarissen generaal van Justitie, Kamerleden, kadi's, topbeffen, topjournalisten, hoge bedrijfsmieters, hoge zielenherders en meer van dat spul. In Engeland komen inmiddels 124 parlementariërs in aanmerking voor een grootscheeps onderzoek naar elitair koterhopsen. In Nederland wordt er heul voorzichtig geknabbeld aan Joris Demmink, heeft Deetman in recordtempo het kerkboek gesloten en is Teeven's List in datzelfde tempo door Benk Korthals en zijn Kamersukkels de gehaktmolen ingewurm. Geweldig. Stay tuned.

(1) Vgl. het verrassende ministeriële initiatief van kleine Frits Korthals Altes in 1985 om de hopsleeftijd van koters te verlagen van 16 naar 12.
(2) Zie ook aflevering 114 van 12 februari 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort