Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (070)

16 februari 2017
Hits: 850

dinsdag 15 juli-2008
Het is net de Vliegende Hollander. Nieuwe berichten over de liederlijkheden in kindertehuis Haut de la Garenne op Jersey zijn nog ovenvers en hoppa, daar verschijnt de Apollo aan de horizon. De schuit van de in 1998 naar ashes to ashes verhuisde Zandvoortse koterhopser Gerrie Ulrich, wiens beruchte fotoverzameling voor een deel afkomstig zou zijn van Jersey.
Een fotoverzameling die overigens heel deskundig door een justitieel team onder leiding van AIVD-coryfee Theo Bot de dust to dust-status kreeg aangemeten (1).
Als je de onbevestigde berichten over de Apollo mag geloven gebeurden aan boord dingen met jeugdige opvarenden waar Richard Wagner wel vijf opera’s mee had kunnen vullen. Dat gold trouwens ook voor de Albatros, het andere schip van Gerrie de Zeehopser. Pikant en hardnekkig detail: ook een lid van ons Koninklijk Huis en diens advocaat zouden daar wel eens hebben gefokt en gebramzeild. Een net zo hardnekkig gerucht als dat rond de huidige Belgische koning Albert, die ook al eens bij een kinderfeestje zou zijn gesignaleerd.
Kinderen die met enige regelmaat werden geleverd door de Nijvelse kinderrechter Jean-Pierre Agneesens en afkomstig waren uit ... kindertehuizen.
Vraag is of het onderzoek op Jersey ons smurfenapparaat zal noodzaken om ook Gerrie's prentenboek weer eens van zolder te halen. Al was het alleen maar om de afbeeldingen te vergelijken met die van de verkrachte, gemartelde, verbrande, verhandelde, verdwenen kinderen van Jersey.
Oh en nu we toch bezig zijn. Voornoemde advocaat zou zich ooit samen met andere deftige lieden, onder wie een bekende bierbrouwer, ook met jeugdigen hebben verpoosd in een niet onaanzienlijk pand in de Amsterdamse Catharina van Renessetraat (2). Compleet met een soort etherisch ritueel, waarbij de aanwezige kinderen in hun blote niksie dansjes uitvoerden. Zou daar ook eens naar gekeken kunnen worden? Of is dat misschien ook al een staatsgeheim dat niet geschonden mag worden?
Over schenden gesproken. Hebben wij nou met dit bericht iemands privacy geschonden, hadden we ergens weerwoord moeten vragen of zeilen we hiermee overal keurig tussendoor? Theo is nog geen vier jaar dood. Moet je nagaan. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 4 van deze serie op de Followup-site.
(2) Al eerder voorzichtig aangestipt in de serie "Roze balletten". Een zwierig feest op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Van Estoril naar Zandvoort