Ebolalalalala (009)

dinsdag 4 november-2014
Misschien gemist? Laatst gooide een voormalige FAZ-scribent het bericht onze dampkring binnen, dat overal ter wereld de CIA en andere Amerikaanse bad newsfirma's hun voorgebakken nieuws bij toonaangevende journalisten in de gleuf duwden en ze stiekempjes betaalden om die rommel bij ons uit te serveren. Maar ze zijn deze week een stapje verder gegaan. In hun eigen godvergeten land. De meanstream media is namelijk verzocht om geen shit over verdachte ebola-gevalletjes meer op straat te dumpen. Tot er een fatsoenlijk bestrijdingsmiddel op de markt is gepletterd.
Wanneer die oekaze precies is gelanceerd? Moeilijk te zeggen. Maar desondanks is de laatste dagen toch ferm aandacht besteed aan Kaci Hickox. Een pleegzuster bloedwijn van Artsen zonder Grenzen die sinds haar terugkeer uit Sierra Leone luidkeels heeft geroepen, dat ze helemaal schijt had aan die achterlijke quarantainemaatregelen van de regering. Zij wenste geen 21 dagen in huis te blijven om te kijken of ze koorts kreeg. Ze werd twee keer getest en twee keer noppes, dus Washington kon de boom in.
Tof wijf zou je zeggen, maar er is iets vreemds aan Kaci. Ze heeft namelijk voor haar ebolatripje naar Sierra Leone een tweejarige cursus doorlopen. Een cursus met vele militaire trekjes, inclusief een uniform met toebehoren. Niet zo'n mirakel, want Kaci werd opgeleid tot “intelligence officer” op het gebied van besmettelijke narigheid. Officieel bestond haar job in de Afrikaanse bush uit het verzamelen en analiseren van info en het uitvoeren van contra-operaties. Merkwaardig dus, dat de zo specialistisch opgeleide Kaci na terugkeer haar intacte middelvinger in the blue sky stak en gewoon de straat op ging. Later zelfs met toestemming van een kadi in Maine. Vraag is nu of een of andere eenvoudige boerenleut ook die quarantainetoestand aan zijn laars kan lappen als hij terugkomt van een veertiendaags vakantieverblijf aan Tokeh Beach bij Freetown. En of ie dan net zoveel publiciteit krijgt als Kaci of dat ie onder voornoemde oekaze valt. Rare gasten toch, die Amerikanen. Stay tuned.

Ebolalalalala

  • Hits: 364
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch