Skip to main content

Grieks naaien (001)

09 april 2017

dinsdag 6 maart-2012
Toegegeven, de Griekse overheid heeft er een zootje van gemaakt. En Yannis met de pet krijgt net als bij ons de rekening gepresenteerd. De IMF, de ECB en de EU-landen met de moffen voorop willen de gaten wel vullen, maar willen er wel wat voor terug. Zo zouden ze graag zien dat Athene de staatsbedrijven op het gebied van olie en gas in de ramsh gooit. Snapt zelfs iemand die denkt dat Jan Kast de Jager de naam van een knuffelbeer is. In de Ionische Zee is namelijk in het recente verleden een hoeveelheid winbare olie aangetroffen van naar schatting 22 miljard barrels en nog een druppie van 4 miljard barrels in de Aegeïsche Zee. And more to come. Plus dat de waarde van het gas in de Griekse bodem naar verwachting zal oplopen tot 9 biljoen dollar. Ruim voldoende dus om op redelijke termijn zelf de broek op te kunnen houden.
En dan is er nog een belangrijke factor op energiegebied. Boor een kilometertje de grond in en je kan her en der in Griekenland massa's heet water naar boven pompen. En heet water is energie. Maar we vervallen in herhalingen (1).
Weten ze dit in Brussel (en Washington)? Wat dacht je wat! Dus is het zaak om als de donder de financiële duimschroeven aan te draaien om de Griekse energiecake binnen te slepen. En vervolgens die Griekse sukkels achter te laten met de kruimels.

1. Zie het artikeltje "Warmpjes" dd. 3 augustus 2011

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Grieks naaien