Tussen premies en piraten (075)

28 februari 2017
Hits: 614

woensdag 8 mei-2013
Kost een paar centen. Als je een beetje fatsoenlijk je recht wil halen. Vandaar dat het even heeft geduurd voordat de door staatsverzekeraar ASR tot aan de rand van de afgrond gedreven ondernemer Jos Lindhout de bijl kon opgraven. Maar als we goed zijn geïnformeerd, en dat zijn we meestal, dan is dat inmiddels gebeurd en stuurt hij binnenkort zijn bef het veld in om de laatste slag voor te bereiden. In de vorm van een voorlopig getuigenverhoor. In het verleden hebben de Utrechtse verzekeringsboeren een dergelijk verhoor al eens met zwaar geschut weten te torpederen (1), maar dat kunnen ze deze keer schudden. Die baasjes komen dus eindelijk met de ballen voor het blok.
Nu we het toch over ballen hebben: wij richtten ons op 13 april 2011 met een herderlijk schrijven tot Jos Baeten, de baas van het spul. Daarin vroegen wij hem ondermeer het volgende:

"Is het juist dat de voormalige directeur van de afdeling Financieel Intermediair Beheer bij het onder ASR ressorterende ASAM en toezichthouder op de interne veiligheid aldaar [de heer Beumer, red.] in 2009 in goed overleg is vertrokken nadat een stel kogelgaten waren aangetroffen in zijn voiture?
Is het juist dat deze directeur files bijhield van de “faux pas” die topfunctionarissen van ASAM cq. ASR bij tijd en wijle maakten en die in sommige gevallen lardeerde met expliciete foto's?
"

Nooit antwoord op gekregen van Jos. Niet echt een wonder, want laten we gisteren nou van een nog niet aan bod geweest zijnde insider horen, dat we bull's eye hadden gegooid. En dat er bij voornoemde files ook een scabreus exemplaar van Jos zelf zat. Dat kan nog heel gezellig worden bij de rechter commissaris. Wij zijn er helemaal klaar voor. Stay tuned.

(1) Zie voor een summier inkijkje aflevering 58 van deze serie dd. 21 juni 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 614
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch