Skip to main content

Ship ahoy (002)

17 januari 2017
Hits: 521

dinsdag 12 januari-2010
Is het gewoon mazzel of denkt de leiding van de 'Ndrangetha "laat die Fonti maar lullen"? Geen idee. Maar zoals gezegd, ondanks zijn jarenlange gejodel over het afzinken van schepen met ellendig afval voor de Calabrische kust, is ie nog steeds niet wakker geworden met een paardenkop onder zijn deken. En kan ie nog douchen zonder dat het water wegloopt door een paar extra gaten in zijn lijf.
Een andere tenor in dit voorzichtig koortje van lieden die min of meer genegen waren om tegenover de Italiaanse autoriteiten uit te pakken was Emilio di Giovine. Een echte insider. Nog meer dan Fonti. Ja jammer, maar Emilio werd december vorig jaar op een zebrapad voor geruime tijd tot zwijgen gebracht met een autobumper. Gevoegd bij het feit dat daarna zowel het cafe van zijn familie als het gerechtsgebouw van Reggio di Calabria een facelift nodig hadden vanwege een paar onverwachte explosieve gebeurtenissen en het was zelfs voor Calabrische PABO-studenten duidelijk hoe laat het was. De mafia zou not amused zou zijn als er serieus aandacht werd besteed aan de dumpaffaire.
Een affaire overigens die in maart 1994 al leidde tot de moord op de Italiaanse RAI-journaliste Ilaria Alpi en cameraman Miran Hrovatin in Mogadishu. Ze waren in het chaotische Somalie op zoek naar bewijzen voor Italiaanse betrokkenheid bij illegale wapenhandel en het stelselmatig dumpen van vreselijk afval. Waaronder nucleaire troep. Volgens vriend Fonti was het journalistieke duo bij die factfinding missie in de havenstad Bosaso getuige geweest van de aankomst van een schip met giftige narigheid. En dat zou voor de betrokken boeven aanleiding zijn geweest om ze zonder een Nespressoapparaat met Petrus kennis te laten maken. Heel leuk, maar er was wel effe meer. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017