Octopussy (410)

Hits: 503

zaterdag 30 juli-2011
Er was eens ... een noeste ondernemer in het 't Gooi. Hij had twee zonen en een bloeiend bedrijf waar hij heilige koeien verzorgde. Op een dag, zo tegen de eeuwwisseling, hoorde hij uit het beleggersdal triomfantelijk hoorngeschal. Als je nog ergens wat overtollige florijnen had liggen dan kon je die heel profijtelijk beleggen aan de overkant van de oceaan. In de metamorfose van een groen, groen, groen, groen knollenknollenland in een weelderige teakplantage. Aangetrokken door al dat geschal nam hij eens een paar kijkjes op wervingsbijeenkomsten van NWC. Een stichting, die voor dit zo schone, groene initiatief in het leven was geroepen. En hij tuinde erin. Maar hield in de jaren daarna wel zijn groene vingers aan de pols. Want hij kwam op de woelige vergaderingen die volgden en in de slipstream daarvan heel wat heren tegen uit het avontuurlijke circuit. Zoals stenenschuiver en sunseeker Jaap de B., havenbaron en vliegveldmarkies Hans v.d. L., de tegenwoordig in vrieskou handelende illusionist Wout van L. (gecoached door zijn welwillende buurman van ABN/AMRO private banking), de faillissementenschuifelaar Rob van de R., de Knokkese koffer- en racewagenexpert Henk v.d. M., strong man Geurt R. etcetera, etcetera. Maar ook lieden die doorgingen voor echte heren. Bef Victor B. bijvoorbeeld, met daarnaast Victor's collega Dion N. B. , de fiscale clanleider Rodrigues C., de voormalige fiscale CDA-bons Marnix van R. (goede vriend van Harrie van M., de inmiddels emeritus professor in de fiscalogie en gewezen Terrariumhouder) en meer van die gestreken pakken.
Ondanks de verschillende demises en simsalabims bleef onze noeste ondernemer uit 't Gooi vertrouwen houden. Tot ook het zwevend tapijt van de stichting V. (ooit W.) een noodlanding maakte en de piloten J.W. H. en A.van Z. hun heil zochten onder de vleugels van meloenair M. B. Er brak iets bij de ondernemer. Hij wilde zijn florijnen terug. Merkwaardigerwijs liep bef Dion N. B. plotseling met een mitella en nam afscheid, Rodrigues C. raakte in de war en van de weg en bef Victor B. kon opeens een heel pak groene documenten niet meer vinden. En hoe wonderlijk, die rusten nu in een kluis bij een collega-bef. Daar zou ondermeer uit blijken, dat er een geweldige voorraad meloenen is overgeheveld naar een ING-rekening van de stichting Da V. op de Antillen, die wordt beheerd door een mevrouw Q. van U.
Hoe verging het onze Gooise ondernemer daarna? Hij kreeg bezoek van een groep hemelse motormuizen uit België onder leiding van ene Biek. En als die je tuin omharken dan weet je dat je even pas op de plaats moet maken. Ze zouden zijn opgetrommeld door een van bovenstaande coryfeeën, die op dat moment zijn intrek had genomen in hotel Lapershoek in Hilversum. Een andere betrokkene had domicilie gekozen in een pand aan de Baarnseweg in Bosch en Duin. Of we de identiteit van deze coryfeeën kennen? Jawel, maar je kan niet alles vertellen. Zelfs niet in sprookjes. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 503

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch