Skip to main content

Ziek, zwak en misselijk (001)

08 april 2017

zondag 16 december-2012
Opvallend. Het onderzoek naar de achtergronden van het akkefietje in Benghazi, waarbij de Amerikaanse ambassadeur Chris Stevens en een paar van zijn smurfen het leven lieten, verloopt niet bepaald gladjes. Komt vooral door de vraag waarom Stevens geen betere bewaking kreeg toen hij daarom vroeg. En wie daarvoor verantwoordelijk was. De prez? Buitenlandse Zaken? De CIA? De Republikeinen probeerden voor de presidentsverkiezingen uit een halszaak van het onderwerp te maken, maar trokken het kortste strootje. Vooral door de tergende Democratische vertragingstaktieken. Zo werd bijvoorbeeld CIA-opperhoofd Petraeus onderuitgetrokken over een eenvoudige hopsrelatie met een biografe die over aangename connecties bleek te beschikken met het Israëlische lobby- annex spionagevehikel AIPAC (1). De chicanes die daarop volgden vormden een tijdje een belemmering om hem door de speciale commissie te laten grillen over Benghazi. Toen dat uiteindelijk wel kon was ie gewoon burger en was er polletiek eigenlijk niks meer te halen voor de Republikeinen.
Maar er was nog een grote vis voor de grill. Billary Clinton, de madame van Buitenlandse Zaken, die in een onbeheerste bui al eens de verantwoordelijkheid voor de moord op Stevens op zich had genomen. Zij zou komende donderdag acte de présence geven bij de commissie, maar helaas, daar is iets tussen gekomen. Billary kreeg namelijk de afgelopen week de vliegende schijterij, droogde daardoor uit en maakte een onverwachte smakker waarbij ze een hersenschudding opliep. Nee, ze is gewoon thuis. Nee, geen bloemen, dank u.
Inmiddels staat haar opvolger John Kerry al in de coulissen te trappelen. Als ze dus over een paar weken eindelijk haar entrée bij de commissie maakt is ze net als Petraeus een eenvoudige burger. En zitten de Republikeinen opnieuw met hun klarinet in het zand. Waar een schijterij al niet goed voor is.

(1) zie ons zoekapparaat

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Ziek, zwak en misselijk