Skip to main content

Broodje donor

zaterdag 18 oktober-2014
Het demonteren van je lijf als je de geest hebt gegeven. Voor de een is het gesneden koek. Voor de ander zit die koek nog stijf in de verpakking. Gisteren mochten we via de msm vernemen, dat in de Haagse landdag het voornemen leeft om aan dat laatste iets te doen. Dat donorschap is volgens hullie in zijn huidige vorm te vrijblijvend. Je moet namelijk zelf aangeven of je na je dood in mootjes kan worden gehakt. Doe je dat niet dan ga je onbeschadigd six feet under of waait je as mee met de westenwind. De Haagse hopjes zouden graag zien dat je in de nabije toekomst na je laatste blurb automatisch de smeerkuil ingaat, tenzij je uitdrukkelijk aangeeft daar geen prijs op te stellen.
Dat is andere koek. Maar ja, de vraag is hoger dan het aanbod. En wat gebeurt er in zulke gevallen in onze geliberaliseerde wereld? Dan schiet de prijs omhoog en duiken de boefjes in het gat op de markt. Over de betrokkenheid van Kosovaarse en Israëlische vleesmeesters in deze tak van sport hebben we de afgelopen jaren al het nodige gepubliceerd onder het hoofdje “Niertjes à la carte”. Maar kennelijk is de wekker bij hun collega's elders in de wereld ook afgegaan.
Zo is er in het rebelse oost-Oekraine recentelijk een flink aantal doe-het-zelf-graven aangetroffen bij een verlaten mijn. De meeste stoffelijk overschotten bleken van vrouwelijke oorsprong te zijn. Ze bleken stevig te zijn gemarteld en te zijn ontdaan van hun organen. Al dan niet na het ontvangen van hun laatste sacrament in de vorm van een 9 millimeter nekschot. Kan je dit bericht afdoen als rebelse propaganda, maar de vondst draagt het OVSE-keurmerk, dus we mogen aannemen dat het waar is. Welke “thugs” verantwoordelijk waren voor het kelen van deze onschuldige burgers is niet bekend en follow the money is in dit geval helaas niet aan de orde.
Nog een vind-ik-leuk nieuwtje. In Liberia is een meneer opgepakt die formaldehyde in een waterput wilde gooien. Wat daar het nut van was? Nou als je het mengsel van HCHO en H2O in je lijf krijgt schijn je ziek te worden en dood te gaan met verschijnselen die sterk aan Ebola doen denken (nadenkertje). Volgens diezelfde meneer had hij op dit terrein een hele bunch aan collega's, die tegen een redelijke vergoeding aan dezelfde campagne meededen. Maar dat was niet alles. Ook onderneminkjes die flessen water op de markt slingeren zouden brood zien in deze misleidende handel. En er zouden zelfs als zuster Clivia uitgedoste dames op pad zijn om anti-Ebola vaccins aan de man te brengen die dezelfde dodelijke samenstelling hebben en al voor de nodige slachtoffers hebben gezorgd. Als de overledenen terugkeerden in de schoot van hun families om met alle gebruikelijke poes en pas te worden begraven bleken ze her en der de nodige inwendige onderdelen kwijt te zijn. Waar die zijn gebleven? Waarschijnlijk in de lijven van luitjes die graag willen blijven leven en over de nodige pegels beschikken. Wereldje hè? Geweldig.

Klik hier om uw reactie toe te voegen