Skip to main content

Fluitje (002)

08 april 2017

vrijdag 27 juli-2012
Assad leest Kleintje Muurkrant. Dat moet zo wezen. Drie dagen geleden kondigden wij aan dat het internationale gedachtengoed van Freddie Heineken vaste voet zou krijgen in Syrië. En dat het land in drie stukkies zou worden geknipt. Wat doet Assad gisteren? Geeft ie de Koerden in het noorden een paar kilo autonomie. Nou moet ie nog effe kijken of ie de jongens en meisjes van Jezus cq. Yuri van Gelder ergens een enclave met een kathedraal kan bezorgen en de rest is dan voor de rest. En die kan dan onderling uitvechten wie de baas wordt, de soen of de sji. Net als in Irak.
Of Assad de kans krijgt om zijn schuimende plannen af te maken is twijfelachtig. Buur Erdogan heeft al laten weten dat een al te zelfstandig stukkie Koerdistan zijn slokdarm niet door kan. Hij heeft al moeite genoeg met die hap Koerdische kloothommels in Irak, laat staan dat ze nu ook nog een Syrisch stukkie krijgen. Voor je het weet willen ze ook nog een Iraans stukkie en allahbeterhet een Turks stukkie. Over Erdogan’s dead body.
Het zit er dus vuistdik in dat het Turkse leger zich wat actiever gaat bemoeien met de ontwikkelingen bij de zuiderbuur. En dat is goed nieuws voor de NOS. Eindelijk wordt er dus werk gemaakt van MO-topia. Is het niet heerlijk? Alsnog proost Freddie. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017