Skenes vanachter de coulissen (013)

maandag 11 juli-2005
Volgens ingewijden hebben de Chinezen afgelopen week de stop uit de deal met Teleholding International getrokken. M-tel/Vodatel zou de overname van het Skene-imperium niet meer zien zitten. Nou was het verwachtingspatroon in Hong Kong toch al gedaald tot het niveau van een wolkenkrabber van drie hoog door de berichten die bij de it-onderneming doorsijpelden over de belabberde due dilligence van PricewaterhouseCooper en de verzwegen gerechterlijke procedures tegen de leiding van Teleholding. Plus nog een pending case met meneel Belasting van een paal meloen eulo waalvool meneel Geolge een paal tonnetjes had gehad om tijdelijk wat zandzakken vool de deul te kunnen gooien. Maar die tonnetjes bleken te zijn opgegaan aan persoonlijke geneugten en toen was de bami gaar. Althans zo is het verhaal.
De gebroeders zouden van het besluit in Hong Kong behoorlijk niet goed zijn geworden. Nou was het met name met broer Harold vóór die onheilstijding uit Hong Kong ook al niet goed. Eerder dit jaar zou namelijk zijn geconstateerd dat zijn lever klein, knobbelig en zeer vast was geworden. Oftewel Harold zou een levercirrose hebben opgelopen na teveel het glas te hebben geheven. Om aan die gewoonte een halt toe te roepen zou hij zich hebben overgegeven aan Twelve Step Minnesota- en andere last minute-behandelingen in Engeland en Nederland. Ondermeer in de exclusieve SolutionS-kliniek van rijkeluidenfluisteraar Donny Schothorst.
En nu dit. De aandelen zouden al zijn afgeboekt en de Skenes zouden nu alleen nog maar peanuts genereren uit bijvoorbeeld het pieterige pool.com en de verhuur van een schuit op Ibiza. Deze schrik van de Middellandse Zee zou overigens zijn ondergebracht in een Spaanse BV, die volgens onze welingevoerde bronnen op het punt staat water te maken door een zware schuldenlast bij de Spaanse belastingdienst en bij een grimmige heer uit het Nederlandse milieu.
Het ziet er wat sombertjes uit voor de Skenes. En alle hulplijnen zijn bezet. Stay tuned.

Skenes vanachter de coulissen

  • Hits: 293
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch