Kafka in Zeist (017)

11 januari 2017
Hits: 477

maandag 19 april-2010
Nee, je zal inwoner van Zeist wezen met al anderhalf jaar een illegale Poolse landdag op je stoep. Dankzij een stenenstapelaar die schijt heeft aan bef en iedereen. Klaar ben je ermee. Bewandel je keurig alle geharkte paden om die Przwalskiverzameling weg te krijgen. Noppes. Benader je als zware aanhanger van het democratisch geloof je bloedeigen liberale vertegenwoordiger in de gemeenteraad. Noppes. Dan nog maar weer eens de wethouder geprobeerd. Meneer Gudde. Die kan je natuurlijk niet zomaar bellen met "zeg hé Gudde, ouwe rukker, kan jij even wat doen aan die kolerezooi voor mijn deur?". Dat zou te gek wezen. Ergo, je zoekt eerst mailcontact met ene Tanja. Een naar we mogen aannemen heul competent deeltijdmeisje van Concernstaf/Bestuursbureau. Dat blijkt graag je telefoonnummer te willen. Kan ze je bellen voor een afspraak? Voor het prikken van datum en tijd? Zou fijn wezen.
Je bloed is bijna aan de kook, dus je wil wel. Je geeft je telefoonnummer en je zegt dat je 7 of 8 april 'smiddags om 2 uur helemaal toppie vindt. Hèèè fuckie, wat jammer nou. Kan niet. Is 15 april tussen half elf en half twee misschien mogelijk? Bij de probleeminwoner thuis? Kan meneer Gudde zelf de situatie ook eens effies in ogenschouw nemen. Oh, en Gerarda en Erna zouden ook graag even komen kijken, samen met meneer Gudde. Dolletjes al die Przwalski's.
De inwoner slaat een brandend kruis en stemt in met 15 april. Wat maakt een paar dagen nog uit na anderhalf jaar? Wel gek eigenlijk, dat blijkbaar niemand van het aangekondigde triootje het slagveld ooit heeft aanschouwd.
Tanja weer. Heeft ze niet goed in alle agenda's op het gemeentehuis gekeken. Sorry. Kan het op dinsdag om 3 uur?
Het terreurslachtoffer besluit zijn kont tegen de krib te pletteren. Hij wil wel, maar dan op het gemeentehuis. Al schenken ze daar slootwater. En als het triootje zo graag de situatie in zich op wil nemen, dan pakken ze in de tussentijd maar even de dienstfiets. Tanja gaat nederig akkoord. Of die afspraak is doorgegaan? Nee. Kwam iets tussen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 477
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch