Obrigado (002)

08 april 2017
Hits: 364

dinsdag 8 oktober-2013
Zo langzamerhand trekt de mist op. De NSA is niet alleen. Als het de ellendige Amerikaanse snuffelneuzen zo uitkomt willen ze best samenwerken met collega's uit andere landen. Zonder dat die collega's weten, dat ze stiekem een extra vette troefkaart in hun mouw hebben (1). Mogelijk ligt dat even anders binnen de Five Eyes. De snuffeltrust die ooit is gevormd met de blanke, goddank Engels sprekende neusvrienden uit Canada, Engeland, Australië en Nieuw Zeeland. Want zelf de hele wereld afleggen bij de selectieve jacht op baarden, communisten, pedo's, omgebouwden, activisten en andere kwalijke gevallen is misschien wat teveel gevraagd. Tel je daar nog eens de economische spionage bij op en je zit zwaar met je handen in het dunne haar. Hoe prettig is het dan niet als je binnen zo'n trust af en toe eens wat kan delegeren? Heel prettig.
Een voorbeeld van zo'n economisch hoogstandje: Vorig jaar juni verzorgden de jongens van de CSEC (Communications Security Establishment Canada) tijdens een gezellig samenzijn met de neusjes van de andere vier van de vijf een presentatie van de inbraak bij het Braziliaanse ministerie van energie en mijnen via het computerprogramma Olympia. Alle communicatie tussen Braziliaanse hotemetoten binnen de bewuste sector werd netjes geregistreerd en net zo netjes in vijfplo weggeborgen. Aangevuld met de kennis die de NSA oppompte bij de Braziliaanse staatsoliekanjer Petrobras en de Five Eyes konden het BRICS-land economisch bij de ballen grijpen wanneer ze maar wilden. Wie aan de top zit wil daar graag blijven. Desnoods met een keiharde tackle op de Achillespezen. Neuzen is oorlog. Stay tuned.

(1) Zoals bijvoorbeeld bij hun tikkie-takkie met de neusjes van onze oosterburen. Zie ook “Niks nieuws (2)” dd. 8 juli 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Aantal keren bekeken: 364

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch