Hoe fris is Terra Vitalis? (041)

24 maart 2017
Hits: 450

woensdag 24 oktober-2012
Af en toe was het hilarisch. En treurig tegelijk. Als we de baasjes van de Stichting Terra Vitalis en hun eminente adviseur weer eens een deukje konden geven. Maar nadat het hele Costaricaanse boeltje niet al te kosher werd verpatst aan een stel Luxemburgse groenzoeters verloren wij het zicht op de gebeurtenissen. Dit kennelijk in tegenstelling tot SP-hopman en VitalisÂ’ knuffelbeer Cor van Erp, die triomfantelijk rondtoetert dat alles nu zo heerlijk transparant verloopt. Hoe hij aan die visie komt is ons een sudoku. Want waar blijven bijvoorbeeld de jaarrekeningen 2010 en 2011 van de Stichting TV en haar aanhangsels? Kan je tenminste zien of alles financieel netjes is afgehandeld en er geen lijken in de teakhouten kast zijn achtergebleven.
Een ander vraagje: Is er al een eind gekomen aan de olifantsdracht van Ernst & Young? Mogelijk dat de tegenswoordig als unithouders door het leven stappende participanten daarover ondertussen een newsflash in de gleuf hebben gekregen, maar als dat de transparantie is die hopman Cor bedoelt, dan vinden wij die net zo pover als het afscheidsbrieffie van Jolande Sap.
Nee, tot nu toe hebben de boys van het groothertogelijke Central American Timber Fund (CATF) verdomd weinig openheid van zaken gegeven en veel vooruitgeschoven. Misschien door hun juridisch geharrewar met Jurretje van Dalen en Willem baron Schimmelpenninck van de Oye. De ouwe jongens van de Stichting Terra Vitalis, die bij de ramsh op zijn minst zouden hebben gefoezeld over de gezondheidstoestand van de Costaricaanse teakboompjes. Die bleken namelijk op heel wat plantages de vorm van een treurwilg te hebben aangenomen. De ene wijsneus zegt dat het door een ziekte kwam, de andere door klimatologische omstandigheden en nog weer een andere door abominabel onderhoud. In ieder geval legde CATF beslag op de bullen van Jur en Willem. Terecht volgens de kadi, maar J & W namen geen genoegen met dat vonnis en smakten er een hogerberoepje tegenaan, dat momenteel de finish nadert.
Overigens is WillemÂ’s adviesbureautje Alfheim ook de lul als CATF gelijk krijgt. En geloof het of niet, maar misschien komt er nog een vervolg op deze opera buffa, want CATF overweegt om ook de notoire oud-bestuurderen Van Toor en Noomen voor de kadi te trekken. Namens de unithouders. Of dat voor CATF een reden is om voorlopig hun gelovigen nog even aan een lang lijntje te houden in plaats van de hand ferm aan de ploeg te slaan zal in de naaste toekomst moeten blijken. Maar hoe dat ook zij, hun salarisrekening zal er vermoedelijk niet onder lijden. Hoeveel ze in de tas steken? Hoe transparant kan je zijn? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Aantal keren bekeken: 450
Hoe fris is Terra Vitalis

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch