Skip to main content

Lekke band

zaterdag 21 juli-2012
De Nürburgring in Rheinland Pfalz is op de fles. Geen woest gebroem meer. Althans voorlopig, want de baasjes hopen op een doorstart na het faljissement van het beroemde Duitse racecircuit. In 2008/2009 probeerde de landsregering de boel nog op de weg te houden met nieuwe investeringen. Een meneer Dupont, telg van een stinkend rijke Amerikaanse chemiefamilie, zou bereid zijn om een klap op zijn spaarvarken te geven. Althans volgens de Zwitserse bemiddelaar Urs Barandun. Maar die Barandun bleek een illusionist te zijn die met valse sjekkies liep te wapperen. De Landsregering werd driftig gewezen op publicaties in Kleinchen Wandzeitung uit 2005, waarin Urs werd doorgezaagd (1). Maar daar hadden de polletieke topjongens van Rheinland Pfalz mooi Scheisse aan. Het werd de prelude tot de demise van vandaag.
Onze betrokkenheid bij die demise van het circuit moge marginaal zijn geweest, wij zijn er best trots op. En als niemand anders het doet dan zien wij er niet tegenop om ons bij gelegenheid zelf een veer te bezorgen in de plek waar de zon nooit schijnt. Bij deze.

(1) Zie voor deze berichten over Barandun uit 2005 de afleveringen 25, 30 en 31 van de serie "Shady" op onze Followupsite en voor de eilie die zij later opleverden in Rheinland Pfalz de afleveringen 75 en 76 van dezelfde serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen