Skip to main content

Orde in Somalië (001)

07 april 2017

zaterdag 22 januari-2011
Nou dat lucht wel effe op als je leest, dat Eric Prince zich heeft gelieerd met Lafras Luitingh om die zwarte kutkevers in Somalië netjes in de pas te laten lopen. In plaats van steeds onze koopvaardijschepen en plezierjachten te enteren. Wat? Omdat wij hun broodwinning naar de kloten hebben geholpen, omdat we daar ons giftig afval hebben gedumpt? Hebben we toch voor betaald! Of niet soms? Nou dan, niet ouwehoeren.
Prince is het voormalige baasje van Blackwater aka Xe, dat dermate excelleert in het handhaven van de orde, dat de Nederlandse regering ooit besloot om een stel platte petten- en Korps Commandosmurfen een cursusje bij hem te laten volgen. Weet je in ieder geval hoe je protesterende studenten voor hun poten moet slaan (1).
Overigens woont meneer Prince tegenswoordig met zijn gezinnetje in de Verenigde Emiraten. Nee, hij is niet bekeerd, maar er lopen in de VS een paar akelige onderzoeken tegen hem. Zijn club zou met zijn medeweten in het Midden-Oosten ruige ruimmethodes hebben toegepast op onschuldige burgers, zich her en der hebben toegelegd op handel in wapens, verwarrende middelen en dames- cq. kindervlees en wat ruime rekeningen hebben ingediend bij de opdrachtgevers. Kleinigheden, maar toch.
Luijtingh is een van de vroegere baasjes van het zo geciviliseerd klinkende Civil Cooperation Bureau in Zuid-Afrika. Ten tijde van de Apartheid. Het bureau blonk uit in het kelen van zwartjes die gelijke rechten eisten. Op alle manieren die denkbaar zijn. Dus niet alleen met ordinaire kogels of een kapmes, maar ook met biochemische cocktails. Shaken not stirred. Ze werden gemixt door Wouter Basson aka dr. Death. Een gappie van Luijtingh binnen CCB, die later ook de taktiek van de CIA in Californië toepaste door xtc en andere heerlijkheden voor een prikkie te verkwanselen in de zwarte lompenwijken. Dat haalt de fut er wel uit als je opstandige babbels hebt.
Hoe dit ook zij, Prince en Luijtingh zijn door de officiële regering in Mogadishu ingehuurd om een einde te maken aan de piraterij op zee en om de oprukkende islamieten een halt toe te roepen. Nou, met zoveel expertise moet dat lukken zou je zeggen. En als ze klaar zijn kunnen wij weer zonder al teveel poeha onze rotzooi trafiguren of cranendonken. Je moet er toch ergens mee heen. Zet hem op boys.

1. Zie aflevering 8 van de serie "Zwarte smurfen" dd. 23 december 2010

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Orde in Somalië