Marruk en de pizza

Hits: 323

vrijdag 22 april-2011
December 2010. In Rome was een motie van wantrouwen ingediend tegen de chef van de afdeling Bunga Bunga. Het leek er even op dat Silvio een iets te klein deel van de parlementaire pizza zou krijgen en dus weg moest wezen. Che palle. Er moest iets gebeuren. En er gebeurde iets. Vier geachte afgevaardigden bleken bij de stemming te zijn overgestoken naar het kamp van de premier. Iedereen de bek vol van omkoping en corruptie, maar de ragazzi hieven het glas, deden een plas en de kiezers konden aan het gas.
Gisteren beleefde ene Johan Robesin zijn moment of fame in een interview met het dagvod AD. Daarin verklaarde het Zeeuwse Statenlid dat ie in het Torentje was geweest voor een babbel met Marruk Rutte en de Israëlische parlementariër Geert Wilders. Doel van die bijeenkomst was om Johan te bewegen bij de komende verdeling van de pizza Senato zijn slice aan de huidige regeringscoalitie te schenken. Om zo te proberen een meerderheid te verwerven in deze Casa Gerontica. Nou, dat wilde Johan wel. Maar dan moesten Marruk en Geert wel beloven dat ze hun vinger in de Zeeuwse dijken zouden laten zitten. En dat deden ze. Volgens Johan. Sterker nog, hij kreeg hun debielnummers. Als er iets was (rampje in Borssele of zo), kon ie ze gewoon bellen. Inmiddels heeft Johan al twee keer gebeld met Marruk. Waarover? Weten we niet. Bunga Bunga? Neeee, niet met Marruk.
Btw. Onze gedoogpremier vond deze move best kunnen. Raar hè? In Rome noemen we het corruptie. In Nederland? Uuuuuuuuh ... Tsja.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 323

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch