Rigide (004)

04 april 2017
Hits: 402

maandag 11 oktober-2010
Ze zijn weer in het nieuws. De jongens van Jundullah, ook wel Jundollah of Jundallah. Da's een clubje opstandigen uit Baluchistan dat door de CIA wordt gestiekt en getraind om de topbaarden in Teheran aan de Temazepam te helpen. Die Jundulalaas trokken eerder dit jaar onze speciale aandacht, omdat hun aanvoerder Abdulmalek Rigi (inmiddels rip) voor de camera boerde dat ie in 2008 Jaap de Hoop Scheffer had geknuffeld in Afbaardistan. Je moet er niet aan denken, maar soit.
Hoe dit ook zij, de Jundulalaas hebben zeer recentelijk laten weten dat ze ene Amir-Hossein Shirvani hebben gekidnapt. Volgens hullie een hoge nucleaire gozer die minimaal uitzicht heeft op een natte handdoek en een kouwe kraan als Teheran niet rapido 200 in een kruipruimte zuchtende leden van hun vakvereniging een enkeltje Baluchistan bezorgt.
Nou is het de vraag wat die Shirvani voor atoomgeheimen met zich meedraagt, want de Iraanse autoriteiten hebben al verklaard dat ie niet meer dan een krullenjongen was bij een van de toeleveringsbedrijven van de Iraanse nucleaire bedoening. En dat ie vier jaar geleden ontslagen was. En dat ie daarna actief was bij smokkelbusiness aan de oostgrens. Kan ie daar altijd nog een missing link zijn geweest in de vervoersketen van ons pakketje in die roestige Rotterdamse Mercedes (1), maar als je de Iraanse autoriteiten mag geloven is Shirvani niet veel abgusta adas (linzensoeps).
Voor alle zekerheid houden wij toch maar de vinger aan het polsgebied, want met dat gedreutel rond die Iraanse atoomzooi weet je het maar nooit. Stay tuned.

(1) Zie de intrigerende serie "Roestig" die op 1 september jl. te water werd gelaten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017
Aantal keren bekeken: 402

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch