Skip to main content

Hop Suisse (005)

31 maart 2017

woensdag 14 december-2011
Hè,hè, eindelijk. Na bijna acht jaar juridisch gekloot komt in Zwitserland de meet in zicht voor Friedrich, Marco en Urs Tinner. De vrienden en zakenpartners van de Pakistaanse metallurg Abdul Qadeer Khan, die ooit bij ons werd opgeleid tot de nucleaire Kerstman van de Derde Wereld.
Het trio was begin deze eeuw tot de adamsappel betrokken bij het CIA-initiatief om kolonel Muammar Khadaffi te voorzien van een bouwpakket voor een eigen paddestoel. Om hem dan later op zijn tressen te kunnen spugen en hem Salonfähigkeit te beloven in ruil voor het teruggeven van het cadeautje. Dat lukte, maar toen vriend Khadaffi rare dingen ging roepen kreeg ie alsnog een mes in zijn reet en werd ie onder het zand gestopt. Maar dat is een heel ander verhaal.
Toen de Tinnertjes een enorme bui op zich af zagen komen, begonnen ze aria's uit de bovengenoemde CIA-partituur te galmen. Iets wat op de boerderij in Langley niet erg in het putje viel. De Aktion Reisswolf werd op de rails gezet en samen met de Zwitserse secretsmurfen wisten de boertjes hun complete aandeel in het Tinner-dossier in de shredder te wurmen. Vanaf dat moment konden vader Friedrich en zijn twee zonen zingen wat ze wilden, het bewijs lag op het kerkhof.
Daarmee waren ze gedegradeerd tot ordinaire boeven, die nucleaire geheimen en goederen hadden verkwanseld aan een gevaarlijke mohammedaanse idioot. Ze kunnen tien jaar kruipruimte krijgen met aftrek van voorarrest. Als ze tussen de lila koeien dezelfde spelregels hebben als bij ons, dan mogen de Tinners dus maximaal nog rekenen op een jaar of drie, vier brommen. Van je vrienden moet je het hebben. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017