Skip to main content

Jimmy Jihad

26 augustus 2017

Natuurlijk, elke grens aan de vrijheid van meningsuiting moet je niet willen mogen. Maar vanochtend vroeg ik me af of in plaats van bijvoorbeeld de Duitse link van Indymedia niet beter het Brabants Dagblad verboden kan worden. De krant deed me gister al de schaamharen te berge rijzen door haar berichtgeving over Jimmy H. De 22-jarige student werd van zijn bed gelicht in verband met de reuring die in Rotterdam ontstond rond een popconcert dat afgelast moest worden.
U mag het me komen brengen maar ik heb in de loop der jaren nooit een bericht over een vermeende jihadist gezien waarin tot in het kwadraat werd getwijfeld aan de reden van de verdenking. Maar in het geval van Jimmy was het nog niet bekend geworden dat hij een gewone jongen van de gestampte pot uit een durp in de buurt was, of er werden in de krant al twijfels geuit over de verdenking en de ernst van de vermeende aanslag. Us Jimmy, dat kan toch niet? Het ontbrak er nog net aan dat Jimmy wit werd genoemd en daarmee geheel automatisch verheven tot een veel beter mens dan de baard wiens fotootje in de regel bij dit soort berichten opduikt.
Vanmorgen kleunde het BD er nog eens extra in. Het is zaterdag, moeten ze gedacht hebben. Jimmy Jihad is geen schurk maar hij heeft ons behoed! Het ventje is een held! Want een vriendje van hem doet uit de doeken wat hij en Jimmy zoal uitspoken in een platform op het net dat veel door Syriegangers benut zou worden. Tenminste Jimmy -over zijn eigen rol heeft het vriendje het niet- probeert daar te infiltreren in de gelederen van IS en alle andere groepjes die iets met aceton en gasflessen hebben. Rond het popconcert zou Jimmy pech hebben gehad, de pech die elke undercoveragent kan tegenkomen. Hij chatte met een Spanjool die ook al undercover bleek! Die sloeg alarm en nu zit Us Jimmy te brommen.
Maar, ik zei het al, het is zaterdag en dus is de koek bij het BD hiermee nog niet op. De kluit wil belazerd worden, heeft zo’n journalist geleerd, en dus trekt hij nog es stevig aan het koordje. Jimmy heeft, zodra hij merkte dat er allerlei dingen gingen rollen rond de Euromast, geprobeerd het brandje te blussen. Hoe? Door naar de Rotterdamse politie te bellen... Gewoon, naar hetzelfde nummer als jij en ik... Volgens vriendje baalde Jimmy als een stekker dat ie drie keer doorverbonden werd en toen definitief on hold ging... Had U het als telefonist anders gedaan...? Misschien had Us Jimmy het nummer van zijn verbindingsman in het kippenhok verstopt en was het te donker om dat op tijd terug te vinden...?
Wat een wereld. laten we maar es kijken wat het Brabants Dagblad verder voor ons in petto heeft... Derk Sauer. Is weer onder ons. Zou ie een lepe journalist op bezoek hebben gehad? Iemand die hem vraagt of de vriendschap van Derkje met Thierry Baudet misschien de reden was van de retour...? Dat de twee samen snode plannetjes bereiden...? Hoop doet leven, zei de geit en at zijn eigen keutel op... (JoopFinland)

JoopFinland
Kippenhok moet natuurlijk varkenskot zijn, want we zijn in Brabant....
Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 augustus 2017