Skip to main content

Jimmy Dore in actie! (003)

15 januari 2021

De actie van cabaretier Jimmy Dore #ForceTheVote heeft zoals verwacht niet in het gewenste effect geresulteerd. Nancy Pelosi is zonder maren gekozen voor een 4e termijn als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. 5 tegenstemmen van Democratische kant. Niet van AOC, 'the squad' (inmiddels omgedoopt tot #fraudsquad) of andere 'linkse' afgevaardigden.
De actie ForceTheVote was bedoeld om duidelijk te maken dat volksvertegenwoordigers als AOC (die nota bene op haar ijver voor gezondheidszorg voor iedereen werd verkozen; kijk hoe Dore haar met eigen uitspraken om de oren slaat), afgevaardigden ter linkerzijde, als ze eenmaal de begeerde positie hebben verworven, onderwerpen ze zich aan het partij-establishment ten behoeve van hun carrière. Afgevaardigden zijn ondernemers.
Pelosi is goed voor 100 miljoen$.
Zij noemde de 600$ steun voor corona 'een aanzienlijk bedrag'...

In ons land is de situatie misschien nog niet zo erg zult u opgelucht vaststellen, maar de eerste schreden in deze richting zijn ook hier gezet. En elders. Kijk nog eens naar de bonnetjesaffaire in het Engelse parlement. Hoe de 'eerbiedwaardige volksvertegenwoordigers de kluiten (belastinggeld) belazerde. En hoe ze hun eigen salarissen en onkostenvergoedingen jaarlijks verhogen.
De actie van Dore was vooral symbolisch. Om duidelijk te maken waar iedereen staat.
Want waarom wordt gezondheidszorg voor iedereen niet in stemming gebracht?
Omdat als eindelijk gezondheidszorg voor iedereen in het Huis in stemming wordt gebracht, van iedere afgevaardigde zal blijken of hij of zij zal durven om tegen iets te stemmen waar 70% van de Amerikanen vóór zijn!
Het maakt het mogelijk lokaal te ageren tegen deze gekozen vertegenwoordigers.
Daar zijn Amerikanen erg goed in.

Daarom is dit de belangrijkste politieke actie sinds tijden in de VS, belangrijker dan BLM waarvan de aanhang het bos wordt ingestuurd nu ze niet meer nodig zijn tegen Trump.
Dore heeft iets op de agenda gezet dat, mede mogelijk gemaakt door corona, er niet meer af gaat.
Volgens zijn criticasters, de leiding van 'Justice Democrats' en 'DSA' ('Democratisch-socialisten'; 100.000 leden), is juist Dore er de schuld van dat er in Amerika nog geen gezondheidszorg voor iedereen is! 'De broedende kip'...
De leden van deze progressieve organisaties binnen de Democratische Partij zullen erdoorheen kijken. 
Inmiddels heeft AOC Jimmy Dore en Convo Couch (een volgende formidabele show die een grote politieke rol speelt) van 'geweld' tegen haar beschuldigd. Schandelijk. 

Dore scheldt. Terecht. Tegen een webcam. Deze carrière dame (zie hier haar outfits; allen +2000$) wil niet meer herinnerd worden aan haar belofte voor verkiezing in het Huis van het in stemming brengen van Healthcare for all.
Ze werd erop gekozen!

Waar het om gaat is dat Dore cs in de strijd tegen Deep State een verbinding voorstaan met alle mogelijke opposanten tegen het establishment. Ze weten dat er geen verandering mogelijk is zonder de 74 miljoen die op Trump hebben gestemd.
Ze zien BLM als een bliksemafleider. Bedoeld om te verdelen. En te heersen natuurlijk. Om de arme blanken, die in 2008 zo genadeloos door 'change' Obama werden uitgekleed dat ze niet op zijn opvolger Clinton stemden maar op miljardair Trump, te isoleren van net zo armen met een kleur.
Een belangrijke overweging voor de 'have not' om op een miljardair te stemmen is altijd: deze heeft het niet nodig om te stelen, zoals de carrière-politici (zie Pelosi; AOC etc. etc.).
Trump heeft zijn verkiezing tot POTUS niet gebruikt voor eigen gewin; als eerste in decennia. Zijn presidentschap zal hem eerder ruïneren, nu banken en zakenpartners zich van hem afkeren. 

Nu is alles weer 'terug bij af'. Restauratie, als na Revolutie en Napoleon in Frankrijk.
De actie van Dore heeft een geweldige druk gezet op de Democratische Partij die naast de president beide kamers van het Congres beheerst.
De Democraten zijn de laatste hindernis op weg naar gezondheidszorg voor iedereen. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 januari 2021
Jimmy Dore in actie!