Skip to main content

Octopussy (259)

18 januari 2017
Hits: 543

donderdag 31 augustus-2006
Nog eens. In de afleveringen 247 en 253 van deze serie meldden wij, dat volgens insiders een Antwerpse diamantair een deel van de Schiphol-heist van 25 februari 2005 had verhandeld. Per ongeluk. Niet uit kwaaie wil. Maar mocht dat nieuws in de mainstream pers uitlekken, dan laad je als gerenommeerde firma toch een formidabele zeperd. Vandaar dat door de diamantair stiekem aan de noodrem werd getrokken cq. contact gezocht met een ouwe kennis: Job Cohen, de burrie van Amsterdam. Of die aan wat touwtjes kon trekken voor een hush hush-behandeling. OM-bef Leo de Wit werd in de arm genomen en wees eerlijk tot nu toe is de operatie OTMDH (Onder Tafel Met Die Hap) vakkundig verlopen.
Maar dankzij een attente lezer kunnen we nog iets heuglijks toevoegen aan deze story. Die wees ons namelijk op een proces tegen ene Joseph Mazel in Antwerpen. Die had een hele stoot diamanten ter waarde van een tonnetje of drie euro’s bij een paar diamantairs besteld, had ze in Amerika verpatst en vertelde vervolgens dat ze door de Amerikaanse douane achterover waren gedrukt. Dus kon hij zijn leveranciers niet betalen. Appeltje, eitje. Joseph kreeg voor dit lulverhaal eergisteren vier jaar petoet. Niet zo lang dus en als ie in Dendermonde terecht komt, loopt ie binnen no time weer op straat.
Maar nou het leuke. Een van de firma’s die bij deze eenvoudige truc het schip ingingen was Muller & Sons NV. Dezelfde club die volgens onze informanten bij Job heeft aangeklopt voor protectie. En wat denk je wat? De bedrijfsleider van Muller & Sons is ene meneer Zajtmann, de broer van de substituut procureur-generaal Benjamin Zajtmann. Bennie is dus de op één na hoogste mieter bij de Antwerpse rechtbank, maar hij is tevens adviseur van de minister van Justitie bij allerlei heikele zaken. U ook nog een schepje? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017