Geen serpentine

Hits: 308

dinsdag 24 mei-2011
Camilleri is een vrij nieuwe site achter onze blanke top der duinen, die zich bezighoudt met van alles dat zich afspeelt in de wereld van de stouterikken en de smurfen. Tot die stouterikken behoort al een tijdje Giuseppe aka Peter la Serpe. Zowel door zijn intrigerende rol van gunslinger bij de Houtman-corral als die van smurfensnitch. Nou heeft Camilleri kortgeleden in haar drift tot volledigheid het portret van Peetje in volle glorie afgedrukt. Zonder balk, zonder splinter. Met daarbij als extra surprise een opname van een monoloog die ook aan La Serpe werd toegeschreven.
Volgens meneer Van Schaik, de bef van Peet, heeft de site daarmee naast de urinoir staan kletteren. En omdat Camilleri wat het balkloze conterfeitsel van zijn cliƫnt betreft de middelvinger hemelwaarts priemde na zijn sommatie om het te verwijderen, sleurt Van Schaik maandag 6 juni de verantwoordelijke sitemachinist voor de Haagse kadi. Hij eist het digitaal wegpoetsen van Peter's ongeschonden bakkes. Niet alleen op de site van Camilleri zelf, maar ook bij de zoekvehikels Google, MSN en Ilse. En een dwangsom van 2 x 5000 euro voor elke dag waarop de site daaraan niet voldoet. Oh, btw, ook nog een voorschotje van 10 roodjes op de schadevergoeding die bef Van Schaik nog gaat eisen.
De presentatie van dit hele eisenpakket wordt beargumenteerd met het adagium dat de veiligheid van vriend La Serpe en diens familie in gevaar is gebracht door de publicatie van zijn volledige hoofd. Nou dachten wij toch, dat Peet die veiligheid in eerste instantie zelf in gevaar heeft gebracht door eerst naar eigen zeggen er jolig op los te paffen in de Johan Braakensiekhof en vervolgens uit te huilen in de beschermende armen van Sneeuwwitje Justitia en haar blauwe snuffelkabouters. Maar wij hebben uiteraard nooit doorgestudeerd in de beffologie. Dus wachten wij gelaten of de kadi de voorrang geeft aan de vrijheid van meningsuiting of de privacy van Giuseppe. U hoort nog. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 308

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch