Snowden? Who the fuck is Snowden? (003)

20 januari 2017
Hits: 334

vrijdag 6 december-2013
Wat is terreur? Een draaiorgel voor de deur? Opgevoerde brommers? De hond van de buurman? Nick en Simon? Of al die berichten over baardenbikkels die over de hele wereld onze way of living bedreigen? De kwik-kwak-en-kwekjes die zo goed zijn om de boel voor ons te runnen beperken zich tot de laatste categorie. En als wij de gore moed hebben om dat gevaar te bagatelliseren ensceneren ze bij tijd en wijle een gladioleske baardaanval met door hullie geleverde bommen, granaten en gasvoorraadjes. Uiteraard ontstaat er dan bij de massa een behoefte aan bescherming en wie kan daar beter voor zorgen dan eerder genoemde kwik-kwak-en-kwekjes? En dan kan die gozer van Snowden ons waarschuwen voor grote broer wat ie wil, ze gaan door roeien en ruiten om onze wereld verder te beschermen.
Wij bakten al eerder onze gal over het programmaboekje van Stanneke Dessens en zijn illusionisten (1) en wezen daarna op de Zweedse vertaling ervan (2). Wat blijkt? Dat ook de Parijse haantjes inmiddels een wet door het parlement hebben gejast die zowel de Schtroumpfs [smurfen aka handhavers, red.] als de leden van de Bleu Brigade [belastingambtenaren, red.] de bevoegdheid geeft om zonder toestemming van het OM of welke jurken dan ook het telefoon- en mailverkeer van alle enfants de la patrie [Franse burgers, red.] naar binnen te trekken. Vanwege de veiligheid begrijpt u.
Ook in Japan is sprake van een postnataal Snowden-syndroom, waarbij de nucleaire ramp in Fuckyoushima als katalysator heeft gediend. Om verdere lekkages over geheime staatszaken, de naweeën van de kern-tsunami en de groeiende eilie met China de kop in te drukken komt er vandaag een wet in stemming waarvan Stanneke een Duitse staander zou krijgen. Als die namelijk wordt aangenomen – en daar ziet het wel naar uit – kunnen beiaardiers en journalisten die in de toekomst schijt aan die wet hebben op een strafje van tussen de 5 en 10 jaar kerker rekenen. Dat haalt de moed er wel uit. Nou, bedankt hoor Edward. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 3 december 2013
(2) Zie deel 2 dd. 4 december 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 januari 2017
Aantal keren bekeken: 334
Snowden? Who the fuck is Snowden?

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch