Jelle, Vincent en de haaien (005)

30 september 2017
Hits: 1212

Ook VVD. Robin Linschoten. Kreeg gisteren vijf maanden kerker voor de ballen, waarvan drie voorwaardelijk. Had een lange neus getrokken naar de blauwe brievenbrigade. Die kreeg nog een tonnetje en je weet het, met die jongens valt niet te spotten. De msm gingen wat voorzichtig met de fallen angel om. Robin had al een jaar niks verdiend, zijn meisje was weggelopen, hij moet zijn huis uit, hij had geen muntjes om zijn medicatie bij de apotheek op te halen, kortom Robin was rijp voor deelname aan een nieuwe steunserie van Beau van Erven Dorens. En dat allemaal na toch zo'n alleraardigste carrière. Staatssecretaris, topdog bij de bank van Dirk S., adviseur in het zorgwereldje van opa Wiegel, voorvechter van gokken op lijn en meer van die hoogtepunten, die in de loop van de tijd overigens hooguit het niveau van een molshoop bereikten. Neem wat dat laatste betreft bijvoorbeeld zijn recente voorzitterschap bij een stichting die van plan was om de nalatenschap van Jelle Taeke de Boer uit te venten in China. Die nalatenschap bestond uit prullaria die je als je behoorlijk in de lorem was kon toeschrijven aan Vincent van Gogh. Een oud verhaal waarvan u de nodige ins en outs kunt terugvinden in eerdere afleveringen van deze serie. De drijvende krachten van de stichting, onder wie good old Cees de Mooij en Oscar Christian, gingen met hun ouwe rommel de boer op en vonden her en der in het land ondanks de afgebladderde reputatie van Jelle Taeke's verzameling toch weer heel wat gevulde Nederlanders bereid om poen te steken in een nieuw megalomaan project. Een kwootje uit onze correspondentie met een van de getroffenen. Komt ie:

Hun plannen waren groots. Exposities en merchandising in China. Een museum in Hong Kong. De oprichting van een Art Research Center en een handelshuis voor bemiddeling bij in- en verkoop van kunst. Tot slot een beursgang, met allerlei vennootschappen in Zwitserland, en het opkopen van een beursgenoteerde shell in New York”.

Daarna nooit meer iets over gehoord. Maar onze Robin moet bij zijn aantreden als voorzitter van deze stichting al behoorlijk de weg zijn kwijt geweest. Net als de investeerders. Chinese uitsmijter: Houd van je buren, maar haal de schutting niet weg. Stay tuned.

jacques
De VVD-minister, de vicepremier Rudolf de Korte belde de werkgeversvoorzitter van Veen over afschaf van de WIR-premie. Een journalist had het autotelefoongesprek afgeluisterd. Hij hield zijn mond. De gevolgen waren groot en crimineel, corruptie en een ambtsmisdrijf, zie https://www.nrc.nl/nieuws/1993/10/13/de-leugen-van-lubbers-7199244-a749574 Zelfs de SGP net zoals alle hournalisten en andere lakeien van de macht hielden hun mond dicht en hun pen steil in deze affaire. Wel bekend in het parlement. Hij werd later vicepresident van de Europese Rekenkamer.
jacques
Hier is dat bericht over het afluisteren. https://www.nrc.nl/nieuws/1992/04/24/radiojournalist-luistert-gesprek-met-ritzen-af-7141027-a889688
Hournalisten, kom er maar in.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 september 2017
Aantal keren bekeken: 1212
Jelle Vincent en de haaien

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch