Moderniseren

Hits: 339

woensdag 29 mei-2013
Obomba gaf vorige week weer eens een van zijn speeches. Dit keer kwam hij niet met zijn oude mantra “change”. Dat gaat er niet meer in nadat hij in praktijk iets rechts van Bush Jr. staat.
Maar goed, nog een paar jaar en dan kan hij het grote geld binnen gaan halen.
Dit keer was zijn toespraak een variatie op “hope” en “peace”. In de strijd tegen de “terreur” blijkt volgens Obomba het “moderniseren van de economie” een belangrijk wapen. Nou dan weet je het wel. Het oude neo-liberale adagium, dat hier ten lande ook zo wordt omarmd: weg met collectieve regels, leve het vrije individu, weg met het monopolie van de staat, leve het monopolie van de onderneming.
Burgerrechten belemmeren de economische vooruitgang alleen maar, dus weg ermee. Behalve uiteraard als het gaat om (sommige) burgerrechten in sommige landen waar “we” een beschavingsmissie hebben. Niet in het o zo vrije westen, waar het denken van Leo Strauss door de politieke kaste wordt omarmd: “waarheid” is te gevaarlijk voor de gewone Jan en Jantien met de Pet. Nee, dat moet iets voor de elite zijn en blijven. Stel je voor zeg, dat de echte situatie van banken in dit land bekend werd, dan zouden Jan en Jantien hun bescheiden spaarcentjes zomaar weg gaan halen. Nee, alles is okidokio en in bekwame, heel bekwame handen. Wel nog een tijdje de broekriem aanhalen en nog wat collectiefs op de vuilnisbelt, pardon op de markt, deponeren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 339

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch