Je weet niet wat je ziet (006)

15 februari 2023
Hits: 368

Bij Ongehoord Nederland ging er iets fout bij de screening. In de uitzending van gisteren zit een ongenode gast. De ouwe VVD-er Geert Dales was misschien aangetrokken voor het tweede deel *, maar omdat ie er nu eenmaal al zit en niemand hem op tijd verteld heeft dat ie zijn waffel moest houen gaat hij in het eerste deel tekeer tegen vooral zijn buurman, Sam van Rooy (voormalig Vlaams Blok, tegenwoordig Vlaams Belang, for eternity Vlaamse Belg).

Vlaming Sam stelt in de ‘discussie’ over het toenemende geweld van extreem links het zitritueel van ER op de A12 gelijk aan de schietpartijen op Zaventem en in Bataclan en dergelijke, kortom aan ‘islamitisch geweld’, en Dales weet evident niet wat ie hoort – heeft misschien nooit naar ON gekeken of geluisterd?

Iets verderop wordt het nog koddiger.

Sam komt weer aan met Zaventem, daar heeft ER gedemonstreerd tegen het teveel aan particuliere vliegtuigjes. Het moest toch niet mogen dat ‘rijke mensen zelf niet meer mogen bepalen of ze met hun eigen vliegtuigje’et cetera, waarop Dales reageert in de trant van ‘natuurlijk moet je paal en perk kunnen stellen aan het gebruik van particuliere vliegtuigjes!’

Grappig is ook de derde gast, Sid Lukkassen. Hij is altijd een beetje om te lachen vanwege dat Down-achtige in die kop van hem, maar ik was attent gemaakt op de uitzending omdat ik vermoedde dat Sid binnen het bestek van een ‘discussie’ over linkse terreur wel even terug zou willen komen op zijn aanvaring met Konfrontatie, in 2017.

En jawel hoor, ook hij is ‘in 2017 door linkse radicalen’ belaagd en heeft allerlei kwade ervaringen ‘met eigenaars van’ kroegen en zo omdat die zwichten voor de linkse terreur. Is dus toch een goeie actie geweest. En voor herhaling vatbaar. Aanstaande zaterdag brengt Sid weer zijn bruine waar voor het voetlicht. Voor mij mag iedereen er weer voor de deur gaan liggen maar misschien is het -met de ‘ongenode gast’ van dit stukje in gedachten- nog leuker en effectiever om je in zijn publiek naar binnen te werken.

Doe je maar voor als Vlaming of zo...

* Dat heb ik niet bekeken want het zal wel gegaan zijn over wat de VVD volgens nieuwrechts nalaat te doen, namelijk in de voetsporen van voormalige partijcoryfeeën Geert Wilders en Rita Verdonk te treden...

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 februari 2023
Aantal keren bekeken: 368
je weet niet wat je ziet

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch