Abou et le cas du yaourt bulgare (005)

31 maart 2017
Hits: 527

maandag 19 januari-2009
Zo, nu is het officieel. De New York Post schreef gisteren dat de internationale kunstsjacheraar Ali Aboutaam inderdaad in Bulgarije was gearresteerd. Al dan niet per ongeluk. Naar aanleiding van het Egyptische verzoek tot arrestatie van de Geneefs-Libanese smokkelkoning. Kan je lezen, lees dan mee.
Wij kunnen dus niet meer stuk. Alleen wel wat kut dat die juffrouw van dat Amerikaanse vod niet bevestigt, dat Ali kort na zijn arrestatie mede dankzij de assistentie van de Amerikaanse, Canadese en Franse vertegenwoordigers in de yoghurthoofdstad alweer op de terugweg was met de privejet van de Skull. Ali's Bulgaarse gabber, die ook al zo'n keurige kunstreputatie heeft opgebouwd.
O ja, en wat die juf van de Post ook niet heeft vermeld was het nummertje Bulgaarse windowdressing nadat Ali hop hop naar Suisse was weggewerkt. En dat het hoogste OM-baasje om niet voor de zoveelste keer vanuit Brussel voor corrupte zak te worden uitgemaakt verdomme toch wat aan justice had moeten doen. Voor de vorm had ie Ali dus huisarrest gegeven in afwachting van het besluit om hem al dan niet aan Egypte uit te leveren. Niet dus. Zogenaamd omdat het OM-baasje vond dat het vonnis van de Egyptische rechtbank van 15 jaar gevangenisstraf schlappes Gelul was. Maar wat moet je anders als de delinquent zelf al lang en breed in Geneve zit en vlijtig bezig is met een volgende scam in elkaar te hangen? Of een ruim gebaar te maken in de richting van een Amerikaanse overheidsinstantie om weer voor een paar jaar verder te kunnen? Ja, niks dus. En wij maar denken dat dat Interpol wat voorstelt. Nastrovje jongens.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Aantal keren bekeken: 527
Abou et le cas du yaourt bulgare

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch