Skip to main content

When Joost meets Bobby

Hits: 448

vrijdag 25 januari-2008
Wanneer was het? Februari 2006. Toen kregen we voor het eerst mail uit een bedreigde hoek. Ging over de Curacaose onderneming Baumgartner & Baumgartner van Joost Taverne. Als leerling van tovenaar Robert J. Doorn een van de smaakmakers van ons krantje. Heel wat luitjes die op aanraden van Joost de overwaarde van hun stapeltje stenen hadden omgezet in obligaties Baumgartner kwamen ernstig op de koffie. In de loop van de tijd ging namelijk langzaam maar gestaag de rendementskraan dicht en aan het eind van de rit bleken alle ingelegde meloenen pleite.
De gedupeerden wendden zich tot de bekende schadebef Bob van der Goen aka Columbo.
In eerste instantie uiteraard om uit te vlooien of er nog wat poen verscholen zat in een ouwe sok van de ever moving trustgrossier (1). In tweede instantie om hem voor een tijdje een verblijf in hotel Bon Futuro (vroeger Koraal Specht) te bezorgen.
Het begint er naar uit te zien, dat die laatste wens mogelijk in vervulling gaat. Het Antilliaanse filiaal van het Nederlandse ochtendvod AD meldde namelijk, dat de Centrale Bank op Curacao aangifte heeft gedaan tegen vriend Joost en diens trustkantoor Suffisant Trustees. Wegens zwendel in de zaak Baumgartner. Als er bij het OM een beetje gogme zit dan mondt die aangifte uit in een frisse strafvervolging en uiteindelijk een voucher voor een kale kruipruimte. Moet ie natuurlijk wel eerst bij de lurven worden gevat, want onze avontuurlijke ondernemer schijnt bij een aflandige passaat nogal heftig op zoek te zijn naar verse meloenen. Volgens het AD in Duitsland. Samen met zijn gap, "tricky Dicky" Peschar. Ook al iemand die nogal slordig omgaat met andermans poen. Het blijft sukkelen met die jongens. Maar zo blijf je bij ons in ieder geval wel populair. En het kost je niks. Stay tuned.

1. Zie voor Taverne's avontuur met de Ever Moving Circle de serie "Joepie de Poepie" op de Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen