Mabeltje (006)

19 december 2016
Hits: 481

Direct responses op dit bericht

vrijdag 3 oktober-2003
Het zal ons benieuwen wat bijvoorbeeld minister Remkes heeft te vertellen naar aanleiding van de ontboezemingen van Charlie de Chileen in het programma van Kuifje R. de Vries. En vooral de schriftelijke reactie van Mabeltje waarin ze toegeeft een paar nachten te hebben doorgebracht op de Neeltje Jacoba, het motorjacht van Klaas. Nee hoor, de prinses i.o. heeft niks ritmisch gedaan met de koning van de Amsterdamse onderwereld. Ze zijn allebei netjes gaan slapen met een rol prikkeldraad tussen de spondes. Ja dààààg. Het wachten is nu op uitspraken van Geurt Roos, een andere paladijn van Bruinsma uit die periode,die in 1990 in ongenade zou zijn gevallen. Vorstelijke connectie: zijn jonge gabber Edwin van Houten zou klusjes hebben gedaan voor prins Bernhard en werd in 1992 achter het stuur van Geurt's wagen geliquideerd. De RVD ontkende na Edwin's ruwe heengaan met de snelheid van het licht de berichten dat hij op enigerlei wijze verbonden zou zijn geweest met Soestdijk. Maar we zijn al vaker verneukt. Nog zo'n connectie: Etienne Urka, de tweede man in de organisatie van Klaas. Hij zou in de jaren zeventig een Molukse overval op Soestdijk en een gijzeling van het koninklijk paar hebben verijdeld door tijdig de stormbal te hijsen. En de steun en toeverlaat van het Albert Heijn-personeel heeft de naam zijn vrienden nooit te vergeten. Kijk, meneer Remkes en alle andere knipperbollen in Den Haag houden niet van dit soort apocriefe verhalen. Ze zijn afkomstig van criminelen en die zijn per saldo nooit te vertrouwen. Goed, Remkes my boy, we gaan wat hogerop. Wat moeten we bijvoorbeeld met de uitspraken van Claude Leroy? Een Belgische procureur des Konings die ooit in de netten van Rommy terechtkwam. Ook al een avontuurlijke ondernemer uit Amsterdam, die ondanks een lange loopbaan in het wereldje altijd merkwaardig korte straffen uitzat.* Op 26 juni 1986 werd Claude voor de zoveelste keer aan de tand gevoeld door het onderzoeksteam van Freddie Troch dat zich bezighield met het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Een citaat uit het rapport dat naar aanleiding van dat verhoor werd opgesteld: "Op een gegeven moment heeft Leroy een onderzoek in verband met drugs. Het bleek dat ergens in Vlaanderen een clandestien druglabo werd uitgebaat. Op zeker moment werd een camion geladen met hasj onderschept en inbeslaggenomen. Terwijl de politiediensten alles onderzochten in verband met deze trafiek gebeurde intussen elders in de omgeving van Antwerpen een trafiek van 25 ton drugs. In deze zaak zouden in België geen vooraanstaande personen zijn betrokken, doch in Nederland zou het kopstuk ervan prins Bernhard zijn. Als uitvoerder in verband met deze zaak wordt de naam van Rommy (!) genoemd, man die grote sier voert in Nederland, aldaar de hand boven het hoofd wordt gehouden door?..." (zie ook het artikel "Beursfraude, deel vijf" op de site van de Morgenster en in Kleintje Muurkrant nummer 322).
En, Remkes? Of moeten we ook nog verwijzen naar de serie "Het Schaduwcommando van de prins" op de site van de Morgenster, waarin ondermeer wat avonturen in prinselijke context van Karate Bob worden beschreven? We hebben het al eerder gezegd, de schaduwrijke connecties van Mabeltje zijn voor de familie Oranje niks bijzonders. Dus wat zitten we nou eigenlijk met zijn allen te lullen? Gewoon goedkeuren dat huwelijk. Hoppa. Stay tuned.

* Op 9 april van dit jaar werd Rommy gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid bij de invoer van een ton hasj via Spanje. In juli kreeg ie één jaar (!) gevangenisstraf met aftrek voor zijn mik. Dat hield in dat ie op 9 december op vrije voeten zou komen. Het werd 18 september vanwege een schrijnend cellentekort (!). " ... aldaar de hand boven het hoofd wordt gehouden door?..."

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016
Aantal keren bekeken: 481

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch