Doggies (014)

donderdag 28 oktober-2010
Wowzers. Het is alweer lichtjaren geleden dat in deze kolommen Eddie de Kroes voorbijkwam. De vermaarde aspergeliefhebber en OvJ-temmer, die zo meesterlijk frauduleus vleesch in de etalage wist te zetten. En die samen met een vermaarde BN-er als Hans Noomen, met Hell's Angels als Willem Pijpker en Willem de Moor en met een gokkoningin als Ruth Parasol zo begaan is met Spaanse zwerfhonden (1). Maar wat denk je? Via een verrassende haarspeldbocht komen we in deze story opnieuw bij hem in de buurt. Zit zo.
Sanna van Duin en haar echtgenoot, de motoren achter de organisatie Rescue Dogs Europe, wonen tegenswoordig in het Belgische Kapellen. Het kan slechter zou je zeggen. Vanuit hun woonplaats rijden zij volgens getuigen met enige regelmaat naar het Franse Béthune, op een bouleworp afstand van de oversteek naar Dover. Daar halen ze bij het lokale asiel nooddruftige honden op om ze door een chirurgijn te laten behandelen en daarna eventueel onder te brengen bij Westeuropese liefhebbers van natte neuzen. Daarnaast nemen ze allerlei spulletjes mee naar Béthune om het leven van de zielige viervoeters daar wat draaglijker te maken. Zo ook grote brokken onverpakt, zwaar bevroren vlees (2). Dat zouden ze betrekken van een vlees verwerkend bedrijf in Wommelgem. Pakweg een kwartiertje rijden van Kapellen. Een bedrijf met een kleurrijke historie. Snuffelt u even mee? Is dat geinig of is dat geinig? Zo zijn er ineens twee verbindingen tussen good old Eddie en de immigratiegolf van Romaanse honden in onze weelderige samenleving. Krijgt u daar ook een tekerig gevoel bij? Ja, wij ook. Maar wij zijn dan ook erkende conspiracy hondjes. Woef. Stay tuned.

(1) Zie eerdere artikelen in deze serie op onze Followup-site.
(2) Of dat vlees ook de magen bereikt van de betrokken kwispelaars id de vraag. Naar verluidt krijgen ze namelijk alleen maar brokken. Mocht dat juist zijn dan is de vraag valide waar dat vlees blijft.

doggies

  • Hits: 415
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch