Skip to main content

Tussen premies en piraten (056)

28 februari 2017

vrijdag 4 mei-2012
Soms zou je haast denken dat deze serie een soort privé-oorlog van de door ASR besodemieterde Jos Lindhout is. No way, Calvé. Een hele stoot voormalige personeelsleden en aanverwante ondernemers zijn ook de dupe geworden van de Utrechtse arrogantie. Neem bijvoorbeeld onderstaand briefje van de medewerkers van het Hestia/PSL-kantoor in Eindhoven uit februari 2005. Twee weken voordat Hestia op een ijsberg liep.
Het briefje was gericht aan AMEV-hotemetoot Van Harten en werd diezelfde dag nog met een enorme dooddoener beantwoord door co-hotemetoot Thijsje Meinders, terwijl hij wist dat Hestia/PSL op voornoemde ijsberg afkoerste. Een jaar later zei Thijsje de mazzel en kreeg een bonusje van 1,25 meloen euro mee voor de moeite (1). Arrogant? Wij noemen zoiets onbeschoft.
Na een beetje diner volgt altijd een toetje. Zo ook in dit geval. Daarvoor gebruiken wij een briefje van toenmalig Hestia-baasje Marcel van den Berg aan de al eerder bij ons langs gekomen bef Jeroen Princen (2). Gaat over de pandrechten op Stichting Amsterdam Thuiszorg die ter compensatie zijn toegezegd aan Jos Lindhout. Maar plotseling sloeg blijkbaar de bliksem in bij de goden in Utrecht en leek de deal met een smoes te worden teruggedraaid. Lindhout in de gordijnen en Van den Berg een paar zweettenen. Lees en huiver. Stay tuned.

1. Zie aflevering 52 dd. 13 april 2012.
2. Zie aflevering 21 en 23 van deze serie

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten